Μπεντούλη Θεώνη

Η Θεώνη Μπεντούλη γεννήθηκε στις Σέρρες και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής όταν ήταν 6 ετών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της λαμβάνοντας πτυχίο αρμονίας, πιάνου (με άριστα «παμψηφεί») και διπλώματος πιάνου το 2002. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έδωσε πολλές συναυλίες, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διαγωνισμούς πιάνου, όπου τιμήθηκε το 1993 από τη Χ.Ο.Ν. με εύφημο μνεία και το Δ’ πανελλήνιο βραβείο και το 1996 τιμήθηκε από τη ΔΕΠΚΑ Σερρών με το Α’ βραβείο και έλαβε τιμητική πλακέτα.

Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, φοίτησε στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο της το 2001. Το 2010 ολοκλήρωσε στο ΕΑΠ τη διπλωματική της διατριβή και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Στον επαγγελματικό τομέα, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πιάνου σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ενώ ως οικονομολόγος σε επιχειρήσεις αλλά και σε τμήματα δια βίου μάθησης του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και διδάσκει σε σεμινάρια που απευθύνονται σε ενήλικες και διοργανώνονται από διάφορους φορείς της χώρας. Όσον αφορά τον τομέα της μουσικής διατηρεί, τον δικό της χώρο που ονομάζεται «ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΛΙΤΕΙΑ» και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σερρών όπου παραδίδει μαθήματα μουσικής από το 2001.

Στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγεται το βιβλίο θεωρίας «Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ» (2009) από τις εκδόσεις Fagottobooks, όπου κυκλοφορεί πλέον η 3η του ανατύπωση και το βιβλίο μεταλλόφωνου και boomwhackers «Η μελωδένια πόλη και ο μάγος Καρακάξ». Επίσης έχει δημιουργήσει μία σειρά έξι εκπαιδευτικών μουσικών επιτραπέζιων παιχνιδιών (Music finale 1, 2, 3, Πιανοπαιχνιδίσματα, Music Mall και Μελωδένια πόλη) που κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και του Ο.Ε.Ε.