Νότας Πολυχρόνης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε με υποτροφία στο «Μακεδονικό Ωδείο» Θεσσαλονίκης στην τάξη του αείμνηστου Δ. Χασαπίδη. Απεφοίτησε με άριστα και έπαινο από το Ωδείο. Συμμετείχε σε πολλές Χορωδίες, όπως του Δήμου Θεσσαλονίκης και των φίλων της Μουσικής, με την οποία έλαβε μέρος στην όπερα «Ντον Τζιοβάννι».

Εμφανίστηκε στην Όπερα Θεσσαλονίκης με σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου στις όπερες «Οθέλλο», «Τόσκα», «Νόρμα», «Μαγεμένος Αυλός», «Κουρέας της Σεβίλλης», «Ριγολέττο» κ.λ.π. Με την Όπερα δωματίου Βορείου Ελλάδος στις όπερες «Μυστικός Γάμος», «Δον Πασκουάλε», όπου και ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο. Σε σκηνοθεσία Plamen Kartaloff εμφανίστηκε στην όπερα «LA SERVA PANDROVA».

Στην όπερα «Ολυμπιάδα» του Σ. Κασσάρα ερμήνευσε τρεις ρόλους. Έχει τραγουδήσει με την Κ.Ο.Θ. και συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Τ. Έχει ηχογραφήσει τον δίσκο «ΔΕΣΠΩ» με την Χορωδία Όπερας Θεσσαλονίκης. Έχει πολλές προσωπικές εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη και σ’ όλο τον Ελληνικό χώρο. Τραγουδάει με την Μανδολινάτα Θεσσαλονίκης από το 1987. Από το 1999 ασχολείται και με την διεύθυνση χορωδιών.