Κοκκώνης Γιώργος (επιμέλεια)

Είναι μουσικολόγος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα). Κατάγεται από τις Σέρρες, είναι παντρεμένος και πατέρας δυο αγοριών.

Σπούδασε στο Παρίσι σύνθεση (Ecole Normale), τζάζ σύνθεση - ενορχήστρωση (CIM) και κυρίως μουσικολογία στο Πανεπιστημίου Paris V III, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ μετά από την εκπόνηση διατριβής σχετικά με το αίτημα της ελληνικότητας στην λόγια νεοελληνική μουσική (La question d la grecite dans la musique neohellenique, De Boccard-Association Piere Belon, Paris, 2008).

Το 1998 εισηγήθηκε την ίδρυση του ΤΛΠΜ, στο οποίο εξελέγη ως καθηγητής το 2002. Μετά από τις μακρόχρονες επιτόπιες έρευνες. εξέδωσε τις μονογραφίες για την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου (2008) και της Θεσσαλίας (υπό εκτύπωση) υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Επιμελήθηκε την έκδοση του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και διηύθυνε τον συλλογικό τόμο Creation musicale et nationalismes dans le Sud-Est europeen (Etudes Balkaniques No 13, Paris 2007). Oι δημοσιεύσεις του αφορούν σε όλες τις εκφράσεις της ελληνικής μουσικής, λόγιες και λαϊκες.