Μπαχτσεβάνα Έφη

Η Έφη Μπαχτσεβάνα γεννήθηκε στη Μελβούρνη και σε ηλικία δέκα ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική και κάπως έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική της περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ανελλιπώς σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία, παιδικούς σταθμούς και ως υπεύθυνη μουσικοκινητικής αγωγής σε Ι.Ε.Κ..

Αναζητά διαρκώς νέα μονοπάτια και εμπνευσμένες δημιουργικές διαδρομές προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά, που τόσο αγαπά, τον ζωηρό της ενθουσιασμό για τη μουσική. Τα boomwhackers αποτελούν ένα σταθμό στο μουσικό της ταξίδι αφού το δίχως άλλο είναι η ευρηματική απάντηση στην πρόκληση «μουσική ή παιχνίδι;»

Η ίδια γνωρίζοντας καλά την απήχηση που έχουν στα παιδιά τα boomwhackers, δημιούργησε το 2012 τη «Boomwhacker Οrchestra» του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η οποία αποτελείται από παιδιά 5 έως 12 ετών και έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων. Πρωτοποριακό εγχείρημα της Έφης, αποτέλεσε και η εισαγωγή της διδασκαλίας των boomwhackers στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τα boomwhackers αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές της στο μάθημα της Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα διδάσκει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως αποκλειστική μέθοδο διδασκαλίας. Από το 2012 πραγματοποιεί σεμινάρια σε παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας με θέμα τη διδασκαλία τους.

Κλείνοντας, έχει πραγματοποιήσει, με μικρούς και μεγάλους μαθητές της, τηλεοπτικές εμφανίσεις και παρουσιάσεις στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, σε γνωστά βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και καλλιτεχνικά στέκια. Η εμπειρία όλων αυτών των ετών της έμαθε πως ένα παιδί μπορεί να ανακαλύψει το μυστικό της ευτυχίας μόνο όταν αγαπήσει πραγματικά αυτό που θέλει.