Εκδόσεις Fagottobooks

Fagottobooks

O εκδοτικός οίκος fagottobooks δραστηριοποιείται από το 1982 με κύριο αντικείμενό του τις μουσικές εκδόσεις και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. To πρώτο βιβλίο των εκδόσεων είναι το «Πώς να παίξετε κιθάρα», που όλοι θυμούνται νοσταλγικά ως το πρώτο τους βιβλίο για την κιθάρα. Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να είναι ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο η εκδοτική μας δραστηριότητα εντατικοποιήθηκε και επεκτάθηκε σε εκπαιδευτικά βιβλία και άλλων μουσικών οργάνων, στη θεωρία αλλά και την ιστορία της μουσικής, στα μουσικοπαιδαγωγικά, ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες τάσεις και καλύπτοντας τις μουσικές ανάγκες ερασιτεχνών και επαγγελματιών μουσικών, μαθητών και δασκάλων. Παράλληλα και εκτός μουσικής οι εκδόσεις ασχολήθηκαν με τη φιλοσοφία, την τέχνη, τα νέα μέσα και φυσικά με τα πανεπιστημιακά συγγράμματα που σχετίζονται με τους παραπάνω κλάδους.

Το 2002 ανεβαίνει online το δίγλωσσο ηλεκτρονικό μας κατάστημα το οποίο συνεχώς ανανεώνεται και συμπληρώνεται. Μέχρι το 2003 το κατάστημα μας ήταν στην πλατεία Αμερικής και από το 2003 μέχρι σήμερα είναι στα Εξάρχεια. Ο χώρος λειτουργεί ως εκδοτικός οίκος, μουσικό βιβλιοπωλείο, έκθεση κρουστών, χώρος ανάλογων δράσεων για τη μουσική εκπαίδευση και τέλος υπάρχουν τα τμήματα του ατελιέ και του λογιστηρίου μας.

Από το 2003, και με αφορμή την επιστροφή του κ. Νίκου Θερμού, ιδιοκτήτη των εκδόσεων, στη Λευκάδα, αναπτύχθηκε ένας ξεχωριστός κλάδος με αντικείμενο τη Λευκάδα που έχει ιδιαίτερα θετική απήχηση.

Ο νέος μας κλάδος περιέχει:
– Βιβλία για τη Λευκάδα: ταξιδιωτικά, οδηγoί, χάρτες, λευκώματα, μαγειρική, τέχνη, βιογραφίες.
– Tην ιστοσελίδα Lefkada Slow Guide που ήρθε για να συμπληρώσει, να επεκτείνει την προσπάθεια προώθησης του νησιού και να προσφέρει στον επισκέπτη πιο άμεσες και ζωντανές πληροφορίες για το νησί καθώς και την προβολή των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό.
– Tο δίγλωσσο ενημερωτικό μαγκαζίνο ΛΕΥκάδα ΖΗΝ, που φιλοδοξεί να συνδράμει σε αυτό που σημειολογικά προκύπτει από το λογότυπό του, δηλαδή στο ΕΥΖΗΝ στη Λευκάδα.

Το 2014 ανοίγει το βιβλιοπωλείο στη Λευκάδα στο ισόγειο ενός αναπαλαιωμένου παραδοσιακού λευκαδίτικου σπιτιού με επιλεγμένες εκδόσεις για το νησί, τη μουσική και την τέχνη, τη λογοτεχνία, το δοκίμιο και τη φιλοσοφία καθώς και ξενόγλωσσες εκδόσεις για τη Λευκάδα και όχι μόνον.  Η αυλή του βιβλιοπωλείου φιλοξενεί ανάλογες δράσεις γύρω από το βιβλίο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Από το εκδοτικό μας έργο και τις κινήσεις της εταιρείας μας γρήγορα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν «ησυχάζουμε» ποτέ, ότι ρισκάρουμε παντός καιρού και δεν φοβόμαστε τις νέες δραστηριότητες πάντα με μοχλό τους ανθρώπους που είναι κοντά μας.