Τραυλός Μιχάλης

Ο Μιχαήλ Τραυλός γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1950 στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις πρώτες μουσικές του σπουδές το 1970 στο Εθνικό Ωδείο με τον Μιχάλη Βούρτση. Το 1972, έχοντας ολοκληρώσει τις κλασικές σπουδές θεωρίας και αρμονίας παρακολούθησε μαθήματα με τον Γιάννη Α. Παπαιωάννου ολοκληρώνοντας σε τρεις μήνες τις σπουδές Αντίστιξης. Ακολούθησε διετία στρατιωτικής θητείας. Από το 1975 έως το 1980 ακολούθησαν σπουδές σύνθεσης στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του τέως Δυτικού Βερολίνου με καθηγητή τον Κορεάτη συνθέτη Isang Yun. Από την αποφοίτηση του και έπειτα ζει στην Αθήνα σαν ελεύθερος επαγγελματίας και καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών και σύνθεσης.

Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανα, για συμφωνική ορχήστρα καθώς και μία όπερα δωματίου. Στο συνθετικό του ρεπερτόριο περιλαμβάνονται πολλά κονσέρτα για σόλο όργανα και ορχήστρα καθώς και ένα τριπλό κονσέρτο για βιολί, άρπα και βιμπράφωνο.

Τα έργα του έχουν παιχτεί σε διάφορες χώρες όπως : Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Πολωνία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, τέως Γιουγκοσλαβία, Μολδαβία,Τσεχία, Ολλανδία, Ιταλία κλπ.

Του έχουν απονεμηθεί διάφορα βραβεία όπως : - A’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Jeunesses Musicales/ Belgrade για το ορχηστρικό έργο ENIWETOK. - A’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης/ Στουτγάρδη, για το κουαρτέτο εγχόρδων METATHESIS. - Prince Piere de Monaco Musical Award για το ορχηστρικό έργο PRISMA. - B’ βραβείο στο διαγωνισμό Υπουργείου Πολιτισμού ( Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων) για το κουαρτέτο εγχόρδων METATHESIS. - B’ βραβείο στο διαγωνισμό Υπουργείου Πολιτισμού ( Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων) για το ορχηστρικό έργο PRISMA. - B’ βραβείο στο διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων για το ορχηστρικό έργο Ulesses Adventures ( δεν απονεμήθηκε πρώτο βραβείο). Έχει λάβει μέρος τρεις φορές στις Διεθνείς Μέρες Σύγχρονης Μουσικής στο Bilthoven της Ολλανδίας καθώς και στις Παγκόσμιες Μέρες Μουσικής στο Amsterdam το 1985.