Πατηνιώτης Νίκος

Ο Νίκος Πατηνιώτης (Μοδινός) γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1980 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι γονείς του Κώστας και Ευσταθία κατάγονται από την Κέα και την Κρήτη, αντίστοιχα. Σε ηλικία 7 χρόνων ασχολήθηκε με το πιάνο και το αρμόνιο. Σπούδασε βιολί στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου πλάι στον αρχιμουσικό Ηρακλή Θανάση, που τον μύησε στη συμφωνική μουσική.

Την περίοδο 1994/8 υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Εγχόρδων Δήμου Ηρακλείου. Το 2000 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε σπουδές ανώτερων θεωρητικών μουσικής.

Το 2003 έλαβε πτυχίο ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής (Recording Arts) από το Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ του Λονδίνου. Εργάστηκε ως μουσικός σε σχήματα ελληνικής έντεχνης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, ενώ συμμετείχε ως κιθαρίστας σε διάφορες ηχογραφήσεις. Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε τομείς του ήχου όπως mastering, ραδιόφωνο και μουσική παραγωγή. Κύρια ενασχόλησή του είναι η ηχητική εκπαίδευση. Ως καθηγητής ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας έχει συντονίσει προγράμματα σπουδών μικρής και μεγάλης διάρκειας, έχοντας οργανώσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα εξειδικευμένα σεμινάρια, εργαστήρια και εκπαιδευτικά ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.