Κούστας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Κούστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Κλασικό Ακορντεόν και Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Ελλάδας, τάξη Κων/νου Τσιλίδη, και με τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Κλασικό Ακορντεόν (free bass) στο Πανεπιστήμιο του Surrey (UK) με τον Raymond Bodell, και στη σύνθεση με τον Stephen Goss. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κλασικό Ακορντεόν με τον Owen Murray στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.
Έχει εμφανισθεί ως σολίστας και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Αυστρία. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ (Venice-Padova, Warwick, Glastonbury, Nottingham) και έχει εμφανισθεί σε φημισμένους συναυλιακούς χώρους όπως το Royal Albert Hall και Jazz Cafe στο Λονδίνο καθώς και το Le Divan Du Monde στο Παρίσι.
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους Διονύση Τσακνή, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Μπέζο, και στο θέατρο με τον Κώστα Καζάκο.
Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από κλασική και jazz μέχρι βαλκανική και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, για ντοκυμαντέρ (BBC) και “art installations”. Έχει εκδόσει τρία CDs με πρωτότυπες συνθέσεις στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα.