Μαυροειδής Μάριος

(1950-1997) Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. και στο Τμήμα Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει ως θέμα τις μουσικές κατηγορίες της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Μαθήτευσε στην παραδοσιακή μουσική (1980-1988) κοντά στον Σίμωνα Καρά και πήρε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής από τον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Ασχολήθηκε με τη μουσικοκριτική και το ραδιόφωνο και δημοσίευσε μελέτες, άρθρα και μονογραφίες για την παραδοσιακή μουσική. Συνεργάστηκε με τα Ωδεία Σκαλκώτα, Τέχνης και Athenaeum.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του πρώτου Μουσικού Σχολείου, του Πειραματικού Γυμνασίου Παλλήνης, υπεύθυνος για την οργάνωση και λειτουργία του Τομέα Παραδοσιακής Μουσικής για πέντε συνεχή χρόνια και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής των Μουσικών Γυμνασίων της χώρας. Δίδαξε στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και υπεύθυνος του Τομέα Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος.