Λαμπαδάκη Ναταλία

Η Ναταλία Λαμπαδάκη γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτη του τμήματος μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο δημοτικό τραγούδι. Κατά τα έτη 2017-2019 δίδαξε στο ίδιο τμήμα το μάθημα του δημοτικού τραγουδιού και της φωνητικής εκτέλεσης στην παραδοσιακή μουσική. Υπήρξε καθηγήτρια φωνητικής στο δημοτικό ωδείο Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 2013-2014 και 2016-2017 και στο ωδείο ‘’Σίμων Καρράς’’ το διάστημα 2018-2021 στην Αθήνα. Από το 2018 διεξάγει τακτικό εργαστήριο πολυφωνικού τραγουδιού στον πολυχώρο τέχνης ''baumstrasse''.

Είναι μέλος του γυναικείου πολυφωνικού συνόλου «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» από το 2012 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με τον Simone Mongelli ως performer στην παράστασή του ''Bodyterraneamn''. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη μουσική της Κάτω Ιταλίας, καθώς επίσης και με το μουσικό θέατρο και κουκλοθέατρο.

Επιπλέον, το διάστημα 2013- 2017 συμμετέχει στο διερευνητικό φωνητικό εργαστήρι του βαρύτονου Σπύρου Σακκά.

Διακρίθηκε στην 4η ακρόαση νέων ερμηνευτών της μικρής άρκτου το έτος 2013.

Έχει συνεργαστεί με το συνθέτη Νίκο Κυπουργό ως σολίστ στην παιδική του όπερα ''Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει΄΄ (2013) αλλά και πρωταγωνιστώντας στην μουσικοθεατρική παράσταση ΄΄Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας΄΄ (2016-2017) σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου.

Η αρχή στις δισκογραφικές της συμμετοχές έγινε το 2014 στον δίσκο του Αλκίνοου Ιωαννίδη ‘’μικρή βαλίτσα’’. Ακολούθησαν συμμετοχές σε αρκετά βιβλία-δίσκους για παιδιά, η συνεργασία με τον Γιάννη Παπαγεωργίου ερμηνεύοντας τρία τραγούδια στον δίσκο ‘’Από τη σιωπή στη σιωπή’’ που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2018 από τη Minos E.M.I αλλά και με το συγκρότημα Ρεβάνς στον δίσκο ''οι κύκλοι των πουλιών'' σε στίχους της Μαρίας Συτμαλίδου που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα από τις εκδόσεις ''Μετρονόμος''.

Το 2018 κυκλοφόρησαν από την Minos E.M.I δυο προσωπικά της singles (το παραδοσιακό κρητικό τραγούδι ''ο καύκος'' και μια διασκευή του τραγουδιού του Νίκου Μαμαγκάκη με τίτλο ‘’όχι μαζί’’).

Τον Φεβρουάριο του 2020 παρουσίασε τη μουσική παράσταση, δικής της παραγωγής, με τίτλο "Τα τραγούδια της ντροπής", η οποία ήταν βασισμένη σε παραδοσιακά τραγούδια δασκευασμένα από τον Σταύρο Ρουμελιώτη.