Μπόζου Αγγελική (εικονογράφηση)

Η Αγγελική Μπόζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ (2016) και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (2011). Έχει κάνει σπουδές στη γραφιστική (Σχολή Βακαλό) και το θέατρο (Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση). Το 2011 πήρε το πρώτο βραβείο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυρόπουλου και το 2019 βραβεύτηκε από την ARTWORKS στα πλαίσια του 2ου Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ του εικαστικού της έργου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τα οποία ασχολείται από το 2010, ίδρυσε το Vlefaro live cinema.

Το Vlefaro πορεύεται σε πειραματικά μονοπάτια και σε συνεργασία με τον μουσικό και εικαστικό Θάνο Κοσμίδη, έχει παρουσιάσει προβολές χειροποίητου σινεμά συνοδεία ζωντανής μουσικής, έχει δημιουργήσει πολύ επιτυχημένες διαδικτυακές εκπαιδευτικές σειρές με κεντρική ηρωίδα την κυρία Ζωγραφιά Βλεφαρίδου, μία χάρτινη μαριονέτα που προτείνει στα παιδιά χειροτεχνίες εμπνευσμένες από την ιστορία της τέχνης, με την αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ και συνεργάζεται με το εργαστήριο δημιουργικής γραφής There’s a story για θέματα που αφορούν την εικονογράφηση.

Βιβλία που έχει εικονογραφήσει κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Fagottobooks, Μικρή Σελήνη και και σύντομα θα κυκλοφορήσουν νέα από τις εκδόσεις Μάρτης. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής Εικονογράφησης των βραβείων ΕΒΓΕ 2021.