Αγαλιανού Ολυμπία

Διδάκτορας του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Ε.Κ.Π.Α.) με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Απόφοιτος της διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff (Σχολή Μωραΐτη), πτυχιούχος Αρμονίας (Παναρμόνιο Ωδείο) και τελειόφοιτος χοροθεραπεύτρια (GADT).

Τετραετής εκπαίδευση στη συστημική προσέγγιση (Α.Κ.Μ.Α.), ελεύθερη σπουδή στην παραδοσιακή μουσική (σαντούρι, κρουστά) και στο θέατρο. Μέλος της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου (Α’-Δ’ τάξεις) και πολλών άλλων ελληνικών και ξενόγλωσσων συγγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Διδάσκει σε επιμορφωτικά προγράμματα και προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων στην Ελλάδα από το 1995 και στο εξωτερικό από το 2008 και. Έχει διδάξει σε συλλόγους, χορευτικές ομάδες, ωδεία και σχολές χορού. Έχει χορογραφήσει 18 θεατρικές και χορευτικές παραγωγές συνεργαζόμενη με ΔΗ.Π.Ε.ΘΕ και καλλιτεχνικές εταιρίες. Ως χορεύτρια έχει συμμετάσχει σε πολλές ομάδες χορού και θεατρικά σχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως μουσικός, έχει συμμετάσχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής και έχει κάνει ενορχήστρωση πολλών παιδικών συναυλιών. Έχει υπηρετήσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για 20 χρόνια και έχει διδάξει σε καλοκαιρινά προγράμματα των πανεπιστημίων Dortmund και Bohoum, στο προπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΕΦΑΑ (Ε.Κ.Π.Α) και σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Έχει διδάξει στον Επαγγελματικό Κύκλο Σπουδών Μουσικοκνητικής Aγωγής Orff (Σχολή Μωραΐτη) το διάστημα 2007-2016.

Σήμερα, υπηρετεί ως Ε.Ε.Π. στο Τ.Ε.Α.Π.Η. (Ε.Κ.Π.Α.).
Παράλληλα, διδάσκει
- στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Μουσική και Κοινωνία»,
- στο Π.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας «Μουσική παιδαγωγική»,
- στο διατμηματικό Π.Μ.Σ. του Ε.Κ.Π.Α. «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγκή και Εκπαίδευση» και
- στο Π.Μ.Σ. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης «Αθλητικός Τουρισμός, οργάνωση Δρώμενων, Χορός».
Διδάσκει, επίσης, σε σεμινάρια και σε καταρτίσεις μουσικοκινητικής αγωγής Orff στο εξωτερικό. Είναι επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff και αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο International Orff-Schulwerk Forum από το 2009.