Γεωργάκη Αναστασία

Η Αναστασία Γεωργάκη είναι Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Eίναι επίσης Πρόεδρος Τμήματος από το 2019, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας καθώς και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές» του ιδίου Τμήματος.

Σπούδασε Φυσική (ΕΚΠΑ,1986) και Μουσική (Eλληνικό Ωδείο, 1981-90) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικές της σπουδές (IRCAM,1990-1996) στον τομέα « Μουσική και Μουσικολογία του 20ου αιώνα με έμφαση την Μουσική τεχνολογία » στο Ινστιτούτο Έρευνας Συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής IRCAM (σε συνεργασία με την EHESS) στο Παρίσι, Έχει οργανώσει ένα μεγάλο αριθμό διεθνών και ελληνικών συνεδρίων μουσικής τεχνολογίας.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει στο ενεργητικό της πολλά άρθρα σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά, πρακτικά Διεθνών συνεδρίων και συλλογικούς τόμους γύρω από την συστηματική διάσταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην μουσική εκτέλεση, δημιουργία και εκπαίδευση καθώς και στη μουσικολογική έρευνα. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην συστηματική μελέτη της φωνής στο τραγούδι, στις μουσικές προεκτάσεις των ήχων της βιοπανίδος (μελέτη τζιτζικιών και πουλιών), στην κριτική προσέγγιση της Μουσικής Τεχνολογίας στη σύγχρονη μουσική και στην ανάπτυξη νέων λογισμικών για την μουσική έρευνα και δημιουργία.