Βούλγαρης Ευγένιος

Η μουσική του παιδεία ξεκινά με σπουδές βυζαντινής μουσικής, οι οποίες ολοκληρώνονται με την απόκτηση του Διπλώματος. Από το 1992, μαθητεύοντας αρχικά δίπλα στο Χρήστο Τσιαμούλη, ασχολείται συστηματικά με το ούτι. Με συχνές επισκέψεις στην Πόλη από το 2001 παρακολουθεί μαθήματα στο yayli tanbur, την ερμηνεία των μακάμ και τον αυτοσχεδιασμό, κοντά στους Fahrettin Cimenli και Murat Aydemir.

Τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, εστιάζει στη μελέτη της αφγανικής και περσικής μουσικής. Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μεγάλο αριθμό μουσικών δημιουργών: Χρήστο Τσιαμούλη, Ross Daly, Νίκο Κυπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νότη Μαυρουδή κά. Με τους Θοδωρή Κοτεπάνο, Ηρακλή Βαβάτσικα και Τεό Λαζάρου απαρτίζουν το Κουαρτέτο των αισθήσεων και των παραισθήσεων. Από το 1995 συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, παίζοντας μαντολίνο και μπουζούκι.

Έχει την εποπτεία της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και των παραρτημάτων της στον Πύργο και την Αμαλιάδα (υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης). Στη διδακτική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται επίσης οι καλοκαιρινοί κύκλοι σεμιναρίων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος και του Μουσικού Χωριού, καθώς και τα Μουσικά Σχολεία του Βαρθολομιού και της Πάτρας.

Από το Μάρτιο του 2005 διδάσκει στο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. Στην προσωπική του δισκογραφία συγκαταλέγονται τα «Ταξίδια» (συνεργασία με τη Δώρα Πετρίδη) και το «Μήνυμα του Πρίγκιπα» (σύμπραξη με το Χρήστο Γαλανόπουλο). Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει επίσης μουσική για θεατρικές παραστάσεις («Η ιστορία ενός αιχμαλώτου», «Η Σταχτομαζώχτρα») και μελοποίηση μέρους των Ρουμπαγιάτ του Ομάρ Καγιάμ.