Αποκαλύπτοντας τη μουσική Μπαρόκ στα παιδιά

Κοψαλίδου Ευαγγελία
€ 25,00   € 22,50 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Η παρούσα μελέτη αναφέρεται στην αποκάλυψη της μουσικής Μπαρόκ στα παιδιά μέσα από την ενεργητική μουσική ακρόαση και μέσα από δημιουργικές διεργασίες. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα διδασκαλίας του στυλ Μπαρόκ, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται το ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αντίληψη της προβληματικής της συγκεκριμένης έρευνας, γεγονός που επιτυγχάνεται μέσω της παρουσίασης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μουσικής Μπαρόκ.

Περιγράφεται αναλυτικά ο σχεδιασμός της πειραματικής έρευνας, η μεθοδολογία, η διαδικασία εκτέλεσής της και η λεπτομερής παράθεση των αποτελεσμάτων. Στα παραρτήματα δίνονται αναλυτικά δειγματικά σχέδια μαθημάτων, που προσφέρονται για ενεργητική μουσική ακρόαση. Αναπτύσσεται επίσης η σημασία της μουσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ερμηνεύονται και αναλύονται οι όροι «ενεργητική μουσική ακρόαση» και αναλύονται διεξοδικά όλες οι δημιουργικές διεργασίες.

Τέλος, το παρόν εγχείρημα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους λάτρεις της μουσικής της εποχής Μπαρόκ όσο και για κάθε εκπαιδευτικό μουσικής αλλά και φιλόμουσο δάσκαλο που επιθυμεί να ταξιδέψει με τους μαθητές του στον χρόνο και τον χώρο συνδυάζοντάς τη συγκεκριμένη μουσική και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Δείτε τα περιεχόμενα και ένα ενδεικτικό κεφάλαιο του βιβλίου

ISBN
978-960-6685-64-4

Εκδόσεις
Fagottobooks

Έτος έκδοσης
2021

Σελίδες
390

Διαστάσεις
17Χ24

Κωδικός "Εύδοξος"
102073086

Σχετικά προϊόντα