Συντροφιά με τη Λιλιπούπολη

Πατρόκλου Λίλα
€ 11,90   € 10,70 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Μια μικρή εργασία με αφορμή τη ραδιοφωνική εκπομπή

Όλοι εσείς που θα διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα καταλάβετε, ότι αυτή είναι η υποκειμενική, στοχαστική ματιά μιας ακροάτριας, πάνω στη Λιλιπούπολη.

Έτσι όπως την άκουγα τότε σε νεαρή ηλικία και όπως την ξανάκουσα μεγαλύτερη, από το ραδιόφωνο και απ’ αυτές τις 34 κασέτες.

Ευτυχώς στην εποχή μας, η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα , να μπούμε στο youtubeκαι να ακούσουμε επεισόδια της εκπομπής. Οι μεγαλύτεροι θα συγκινηθούν αλλά και θα λύσουν απορίες των μικρότερων. Μπορεί να ξεκινήσουν πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ανάμεσα και στις τρείς γενιές της οικογένειας!

Ο μελλοντικός ερευνητής- μελετητής, που θα έχει στα χέρια του όλο το σωζόμενο υλικό των εκπομπών, θα μας δώσει την ολοκληρωμένη εικόνα αυτού του υπέροχου σύμπαντος.

Ελπίζω και εύχομαι να το κάνει με την ίδια αγάπη, την ίδια χαρά και την ευχαρίστηση που ένοιωσα εγώ, όσο δούλευα αυτή την μικρή εργασία.

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει δημιουργήσει και συντονίζει τέσσερις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μια Εφηβική και μια Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και νεανική λογοτεχνία. Συμμετέχει στο πρόγραμμα "Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση" και συνεργάζεται με μουσεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών με αναπηρία. Πραγματοποιεί σεμινάρια σε νηπιαγωγούς και δασκάλους με θέμα "Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας" και παράλληλα, επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη παιδιών με αναπηρία στην τάξη. Ως συγγραφέας, προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της λογοτεχνίας. Σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού συμμετέχει στα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα "Ο Σπόρος", "Τα Αυτόχθονα Ελληνικά Ζώα", "Ψάρια και Ψάρεμα", καθώς και στο πρόγραμμα "Βιβλία σε Ρόδες".

Μια μεστή περιήγηση στη δημιουργία της ιστορικής εκπομπής, τους συντελεστές της, τα αλησμόνητα τραγούδια σε πλήθος μουσικών ειδών -από βαλς και τσιφτετέλι μέχρι ρεμπέτικο και τζαζ- που υπέγραψε η Μαριανίνα Κριεζή στους στίχους, την ιστορία της Λιλιπούπολης και των Λιλιπούα, τους αμίμητους χαρακτήρες της εκπομπής (ενδεικτικά: Γλυκόσαυρος ο ζαχαροπλάστης, Δρα Δρακατόρ ο μέγας εφευρέτης, ο Δυστροπόπιγκας, ο εθνικός ποιητής Κουκουτούζ, η μάγισσα Μπρουνχίλντα, ο άσπρος ελέφαντας Μπέμπαντας, το φίδι με τη χρυσή φωνή Όφη Σόφη, η ερωτευμένη με τον δήμαρχο Χαρχούδα Πιπινέζα), τις τοποθεσίες (Πόρτο Λίλι, Λιλίμνη, Κάβο Μπλουμ κ.α.), τα κτίρια (π.χ. Χαρχούδειο Μέγαρο, μουσείο, αθλητικό κέντρο), τα σύμβολα, τα αντικείμενα που αναφέρονται στις εκπομπές της Λιλιπούπολης, αλλά και το πολίτευμα της Λιλιπούπολης, την Χαρχουδική Δημοκρατία που αναλύεται θαυμάσια.
Όλα αυτά στο πρώτο μισό του βιβλίου. Στο δεύτερο ήμισυ, συναντάμε ένα εξαιρετικό, ενδεικτικό της μεγάλης έρευνας της συγγραφέα, λεξικό όπου αποδελτιώνεται λέξη-λέξη όλος ο κόσμος της Λιλιπούπολης
.



Από το άρθρο στο https://www.elniplex.com/

ISBN
978-960-471-208-3

Εκδόσεις
Καλειδοσκόπιο

Έτος έκδοσης
2020

Σελίδες
128

Εξώφυλλο
Μαλακό

Διαστάσεις
978-960-471-208-3

Σχετικά προϊόντα