Ιστορία μουσικής

Μαργαζιώτης Ιωάννης
€ 18,00   € 16,20 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος

Ιστορία της Βυζαντινής,Ευρωπαϊκής και Νεοελληνικής μουσικής για σχολική χρήση.

Βυζαντινή Μουσική είναι η μουσική της Εκκλησίας.Με αυτήν εκφράζομεν τα θρησκευτικά μας συναισθήματα,την αγάπη μας και ευγνωμοσύνη προς το Θεό,την πίστη μας,την ελπίδα μας και τις ευχαριστίες μας πρός τον Δημιουργό.

Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων, σπουδαστές Παιδαγωγικών Ακαδημιών, Νηπιαγωγών καθώς και ιερατικών σχολών.

Κατά το επίσημον νέον Αναλυτικόν Πρόγραμμα Μουσικής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων διδάσκονται εις τας τάξεις του Γυμνασίου, παραλλήλως προς την θεωρίαν της μουσικής και:

  • Ιστορία Ευρωπαϊκής Μουσικής
  • Ιστορία Βυζαντινής μουσικής και
  • Στοιχεία Μορφολογίας.

Προετιμήσαμεν, όπως περιλάβωμεν κατ' αρχάς εδώ, προς διευκόλυνσιν διδασκόντων και διδασκομένων, τα αφορώντα εις την Ιστορίαν της Βυζαντινής Μουσικής, διότι περί αυτής ελάχιστα βοηθήματα υπάρχουν και ταύτα δυσεύρετα, ενώ αντιθέτως τα αφορώντα εις την Ιστορίαν της Ευρωπαϊκής Μουσικής θα εύρουν οι ενδιαφερόμενοι δι' εξυπηρέτησίν των εις πολλά εγχειρίδια Ιστορίας της Μουσικής ξένων τε και ημετέρων.

Τα υπό του Αναλυτικού Προγράμματος υποδεικνυόμενα θέματα Ιστορίας της Βυζαντινής Μουσικής, των οποίων η διδασκαλία άρχεται από της Β' τάξεως, είναι τα εξής κατά τάξεις Γυμνασιακάς, όπως ακριβώς αναφέρει το εν λόγω Πρόγραμμα. [...]

ISBN
W399900081

Εκδόσεις
Φίλιππος Νάκας

Έτος έκδοσης
1971

Σελίδες
78

Διαστάσεις
24x17

Σχετικά προϊόντα