Ανθολογία κοινωνικών βυζαντινών και μεταβυζαντινών μελοποιών

Συλλογικό Τσόλια Αιμιλία (εικονογράφηση)
€ 21,00   € 18,90 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Οι εκδόσεις "Ηχάδιν" παρουσιάζουν στο ευρύ μουσικόφιλο κοινό τον επόμενο τόμο της σειράς: "Ανθολογία Κοινωνικών Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μελοποιών", ο οποίος περιέχει τα Κοινωνικά του Ενιαυτού. Πρόκειται για ένα εκδοτικό εγχείρημα, που ξεκίνησε το 2013 και μέχρι τώρα συνεχίζει να αποσπά τα συγχαρητήρια τόσο των ειδικών όσο και ψαλτικού κόσμου.

Στα "Κοινωνικά του Ενιαυτού" τ. Β΄ [υπό έκδοση ο τ. Α΄ Κοινωνικά των Κυριακών] εκδίδονται με άρτιο επιστημονικό τρόπο για πρώτη φορά άγνωστες μελοποιήσεις από το σύνολο των μελοποιήσεων της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής μελοποιΐας (Ιωάννης Κουκουζέλης, Μανουήλ Χρυσάφης, Νικηφόρος Ηθικός, Μπαλάσιος ιερεύς κ.α.), τα οποία ψάλλονται κατά τις Δεσποτικές Εορτές του έτους.

Η έκδοση όχι μόνο διευρύνει τους καλλιτεχνικούς ορίζοντες της ψαλτικής κοινότητας αλλά και παρουσιάζει με συστηματικό τρόπο τη μουσική έκφραση της λατρείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε ένα μόνο τόμο η καλαίσθητη και ευανάγνωστη παρουσίαση των μελών, η σήμανση των ισοκρατημάτων για την καλύτερη κατανόηση της μελοποιΐας, η οργανωμένη παρουσίαση της ύλης καθιστούν την έκδοση αυτή απαραίτητο εργαλείο γνώσης για κάθε ιεροψάλτη.

Συγγραφείς: Καζίλας Χρήστος, Σαλτερής Βασίλειος, Σιάφης Εμμανουήλ, Σκρέκας, Δημήτριος

ISBN
979-0-9016024-3-4

Εκδόσεις
Ηχάδιν

Έτος έκδοσης
2019

Σελίδες
420

Εξώφυλλο
Χαρτόδετο

Διαστάσεις
24x17

Σχετικά προϊόντα