Αγγλοελληνικό Γλωσσάρι Βασικών Όρων της Βυζαντινής Μουσικολογίας

Παπαδόπουλος Γεράσιμος-Σοφοκλής (επιμέλεια)
€ 10,00   € 9,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος

Κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο 2020

Bασισμένο στο βιβλίο του Christian Troelsgård “Byzantine Neumes”

Η επιστήμη της Βυζαντινής Μουσικολογίας αριθμεί περισσότερο από ένα αιώνα ζωής, με την πλειοψηφία των μελετημάτων της να είναι γραμμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το Γλωσσάρι αυτό επιχειρεί για πρώτη φορά την αντιστοίχιση των δύο γλωσσικών κωδίκων σε επίπεδο ορολογίας, αλλά και σημασίας.

Επιμελημένο από τον μουσικολόγο και γλωσσολόγο Γεράσιμο-Σοφοκλή Παπαδόπουλο, το Γλωσσάρι αποτελεί απόσταγμα της διαδικασίας μετάφρασης του βιβλίου του καθηγητή Christian Troelsgård “Byzantine Neumes”, η οποία έχει επίσης εκδοθεί από τις εκδόσεις Fagotto. Οι ορισμοί που παρατίθενται έχουν αλιευθεί κατά κύριο λόγο από το εν λόγω βιβλίο, με κάποιες προσθήκες του ίδιου του επιμελητή, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Αν και σε πρώτο επίπεδο η δίγλωσση παράθεση των όρων μοιάζει απλά ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ερευνητές της Βυζαντινής Μουσικολογίας, στην ουσία μέσα στους διάφορους ορισμούς συμπυκνώνονται ένα πλήθος μουσικολογικών, ιστορικών, μορφολογικών, φιλολογικών και άλλων πληροφοριών, οι οποίες καθιστούν το Γλωσσάρι ένα εύχρηστο εγχειρίδιο για όσους επιθυμούν να καταβυθιστούν στα μυστικά της παλαιάς παράδοσης του Βυζαντινού Άσματος.

Title of the document

ISBN
978-960-6685-85-9

Εκδόσεις
Fagottobooks

Έτος έκδοσης
2020

Σελίδες
96

Διαστάσεις
14x21

Κωδικός "Εύδοξος"
94645767

Σχετικά προϊόντα