Βιογραφίες Ελλήνων Συνθετών: Καρρέρ, Μάντζαρος, Καλομοίρης

€ 74,00   € 51,80 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Παύλος Καρρέρ. Συγγραφέας: Ξεπαπαδάκου Αύρα Με αφορμή και γνώμονα το καλλιτεχνικό έργο του Παύλου Καρρέρ, του πρώτου ελληνικής καταγωγής συνθέτη όπερας, φωτίζονται άγνωστες πτυχές της ιστορικής και πολιτιστικής πραγματικότητας του 19ου αιώνα και αναδύεται ένα συναρπαστικό μωσαϊκό σχέσεων, διαμεσολαβήσεων και επιδράσεων (Δύση και Ανατολή, παρόν και παρελθόν, νεωτερικότητα και παράδοση) που διαμόρφωσαν πολιτιστικά τη νεώτερη Ελλάδα.

Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος. Συγγραφέας: Καρδάμης Κωνσταντίνος Συνδεδεμένος μονοδιάστατα με τη μελοποίηση του ελληνικού εθνικού ύμνου ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος (1795-1872) παρέμενε για ενάμισι αιώνα, εξαιτίας αυτής της «αναγνωρισιμότητάς» του, ένας άγνωστος της έντεχνης νεοελληνικής μουσικής.

Μανώλης Καλομοίρης - 50 χρόνια μετά. Συγγραφέας: Μαλιάρας Νίκος — Χαρκιολάκης Αλέξανδρος (επιμέλεια) Η πολύπλευρη και πολυπράγμων αυτή προσωπικότητα, που τάραξε τα νερά της μουσικής ζωής της Ελλάδας στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, με τις ιδέες, το όραμα, τα μουσικά του έργα αλλά και τις δυναμικές παρεμβάσεις του σε κάθε σχεδόν τομέα σχετικό με τη μουσική, άφησε, πιστεύω, μιαν ανεξίτηλη σφραγίδα στον νεώτερο μουσικό μας πολιτισμό

ISBN
SET00094

Εκδόσεις
Fagottobooks

Γλώσσα
Ελληνικά

Σχετικά προϊόντα