Μανώλης Καλομοίρης - 50 χρόνια μετά

Μαλιάρας ΝίκοςΧαρκιολάκης Αλέξανδρος (επιμέλεια)
€ 18,00   € 16,20 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Αφιέρωμα στη συμπλήρωση μισού αιώνα από το θάνατο του συνθέτη

Ένας συνθέτης συνήθως κρίνεται κύρια για το συνθετικό του έργο καθώς και από την απήχηση που είχε αυτό στο κοινό της εποχής του αλλά και στις μεταγενέστερες εποχές. Στην περίπτωση του Μανώλη Καλομοίρη ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με την σπάνια εκείνη μορφή δημιουργού που καταφέρνει να συνδυάζει πολλές ακόμα ιδιότητες πέρα από τις καθαρά καλλιτεχνικές. 

Η πολύπλευρη και πολυπράγμων αυτή προσωπικότητα, που τάραξε τα νερά της μουσικής ζωής της Ελλάδας στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, με τις ιδέες, το όραμα, τα μουσικά του έργα αλλά και τις δυναμικές παρεμβάσεις του σε κάθε σχεδόν τομέα σχετικό με τη μουσική, άφησε, πιστεύω, μιαν ανεξίτηλη σφραγίδα στον νεώτερο μουσικό μας πολιτισμό. Το γεγονός ότι τόσο η ζωή του όσο και το έργο του - μουσικό και όχι μόνο - αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν ακόμα σήμερα αντικείμενο έρευνας, ενδελεχούς μελέτης, ενίοτε και διαμαχών, όπως προκύπτει και από τον παρόντα τόμο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον σημαντικό ρόλο του Καλομοίρη στα μουσικά μας πράγματα. 

(από το εισαγωγικό σημείωμα της Χαράς Καλομοίρη) 

Γράφουν οι: Βύρων Φιδετζής, Φίλιππος Τσαλαχούρης, Αναστασία Σιώψη, Καίτη Ρωμανού, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Μάρκος Τσέτσος, Γιάννης Σαμπροβαλάκης και Μαρία Χναράκη, Γιάννης Μπελώνης, Μυρτώ Οικονομίδου, Νίκος Μαλιάρας, Χρήστος Ηλ. Κολοβός 

Έγραψαν για το βιβλίο:

Για να διαβάσετε το άρθρο του Ν. Δοντά στην εφημερίδα Καθημερινή πατήστε εδώ

Ο κος Νίκος Μαλιάρας μίλησε στην εκπομπή: "Λόγια της Πόλης" στον ΑΘΗΝΑ 9,84 των Δ. Σαρρή / Ε. Χατζηιωάνννου, για τον άγνωστο Μανώλη Καλομοίρη και την έκδοση "Μανώλης Καλομοίρης 50 χρόνια μετά" 

Δείτε τα περιεχόμενα και ένα απόσπασμα του βιβλίου:

ISBN
978-960-6685-50-7

Εκδόσεις
Fagottobooks

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2013

Σελίδες
296

Διαστάσεις
17x23

Κωδικός "Εύδοξος"
59358429

Σχετικά προϊόντα