Τα καλύτερα του classic rock

Συλλογικό
€ 8,00   € 7,20 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Ο όρος «κλασικό» σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης αλλά και του ντιζάιν, της μόδας ή της αρχιτεκτονικής, σημαίνει πάντα αυτό που έχει νικήσει την μάχη με τον χρόνο, έχει ξεφύγει από μόδες και τάσεις, έχει απο- δείξει την διαχρονική του αξία και την ικανότητα του να μην μπορεί η σκόνη του χρόνου να το σκεπάσει.

Το «κλασικό ροκ» δεν είναι απλώς ένας ήχος, είναι ένα σημείο αναφοράς. Είναι αυτό που έβαλε τις βάσεις για όσα ακολούθησαν, όχι μόνο για τους παραδοσιακούς ροκ ήχους με την ηλεκτρική κιθάρα σαν βάση αλλά και για άλλα μουσικά είδη και ιδιώματα που μπορεί να βασίστηκαν στους ηλεκτρονικούς ήχους ή στην ακου- στική κιθάρα, στους ήχους του κόσμου ή στην τζαζ αλλά για να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν κοίταξαν προς τα πίσω και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συναντήθηκαν με τον ήχο ή το attitude του κλασικού ροκ.

Το punk, το post-punk, το fusion, το heavy metal, ο συνδυασμός ήχων ροκ με την reggae ή το afrobeat, η electronica, οι folk μπαλάντες, το αφρικάνικο desert rock, βρήκαν στο κλασικό ροκ ένα μουσικό σύμπαν που εξερεύνησαν ή απλώς άκουσαν, ανακάλυψαν έναν θησαυρό από τον οποίο «δανείστηκαν» ένα κομμάτι ή απλώς επηρεάστηκαν. Ακόμη και όσοι το αμφισβήτησαν και δεν ήταν και λίγοι, προσπάθησαν να το κάνουν αφού το γνώρισαν, το άκουσαν και τους επηρέασε, γιατί για να αμφισβητήσεις κάτι, πρέπει να το γνωρίζεις. Υπό αυτή την έννοια, το κλασικό ροκ θα είναι πάντα το άγιο δισκοπότηρο της ποπ κουλτούρας που κάθε γενιά το ξανα-ανακαλύπτει με τον δικό της τρόπο, είναι ο ναός που όλοι θα πάνε κάποια στιγμή να προσκυ- νήσουν, ακόμη κι αν δεν πιστεύουν κι αυτό γιατί ο μύθος των Pink Floyd και των Led Zeppelin, των Doors και των Rolling Stones, των Black Sabbath και των AC/DC αλλά και πολλών ακόμη θρυλικών συγκροτημάτων που θα βρείτε σε αυτή την έκδοση, είναι διαχρονικός.

ISBN
9789604369225

Εκδόσεις
Brainfood

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2023

Σελίδες
128

Διαστάσεις
30x23

Σχετικά προϊόντα