Σύντομη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού 1824-2020

Παπαθεοδώρου Φίλιππος
€ 18,00   € 16,20 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Όσα διάβασα και όσα έζησα - Συνθέτες, Στιχουργοί, Ερμηνευτές

Οι Μουσικές Εκδόσεις Arco, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν την τελευταία έκδοσή τους με τίτλο «Σύντομη Ιστορία Του Ελληνικού Τραγουδιού» του Φίλιππου Παπαθεοδώρου. Η έκδοση αυτή, στις 330 σελίδες της, φιλοδοξεί να δώσει στοιχεία της πορείας του ελληνικού τραγουδιού από το 1824 μέχρι το 2020, μ’ έναν τρόπο απλό, κατανοητό και περιληπτικό.

Όπως γράφει ο συγγραφέας … «Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία, όπου εξιστορείται η εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού, αλλά αποσπασματικά. Δηλαδή, το κάθε πόνημα επικεντρώνεται σε ένα είδος, είτε αυτό είναι το λαϊκό, ή το ελαφρό, ή το ρεμπέτικο, ή το σμυρναίικο και ούτω καθεξής. Δεν υπάρχει, επομένως, μια συγγραφή που να περιλαμβάνει όλα τα είδη. Αυτός ήταν ο λόγος που με οδήγησε να γράψω μια σύντομη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, που να περιλαμβάνει όλα τα είδη, λαμβάνοντας υπόψη τρία στοιχεία:

α) την επιλογή των σημαντικότερων δημιουργών
β) κάποια βιογραφικά στοιχεία και τα σπουδαιότερα έργα τους και
γ) τους ερμηνευτές των τραγουδιών

Έτσι, ο αναγνώστης, θα μπορεί να πάρει μια γεύση της εξέλιξης όλων των ειδών του ελληνικού τραγουδιού, χωρίς να είναι αναγκασμένος να ανατρέξει σε πολυσέλιδους τόμους».

ISBN
978-618-82268-5-2

Εκδόσεις
Arco

Έτος έκδοσης
2022

Σελίδες
330

Σχετικά προϊόντα