24 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για νέους πιανίστες 1

Χατζιδάκις Μάνος (συνθέτης)Φαραζής Τάκης (μεταγραφή)
€ 18,00   € 16,20 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Το έργο του Μάνου Χατζιδάκι αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Η μουσική του άλλοτε στην πρωτότυπη μορφή της και άλλοτε μέσα από διαφορετικού ύφους προσεγγίσεις συνεχίζει να συγκινεί, να εμπνέει και να τροφοδοτεί όχι μόνο τις γενιές που μεγάλωσαν με αυτήν αλλά και τις νεότερες όπως συμβαίνει με κάθε τι αληθινό στη μουσική και την τέχνη γενικότερα. Μια προσέγγιση, αυτή τη φορά όμως με στόχο εκπαιδευτικό είναι κι αυτή η πιανιστική ανθολογία που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Στην προσπάθεια επίσης να γίνει το βιβλίο αυτό όσο το δυνατόν πιο χρήσιμο, στην έκδοση συμπεριλαμβάνονται οι αντίστοιχοι οδηγοί και οι στίχοι των τραγουδιών. Έτσι το υλικό στο σύνολό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από σπουδαστές άλλων μουσικών οργάνων, μουσικούς καθώς και εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να διδάξουν τα τραγούδια αυτά όχι μόνο στα Ωδεία αλλά και στα σχολεία, αφού ήδη τα περισσότερα από αυτά διδάσκονται συχνά στο μάθημα της μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευ- τεροβάθμια εκπαίδευση στη σολιστική, χορωδιακή ή και την οργανική μορφή τους.

Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκτός από τους οδηγούς και η πιανιστική εκδοχή των κομματιών για ντουέτα, τρίο ή γενικότερα για μικρά μα- θητικά σύνολα μιας και η γραφή τους είναι κυρίως δίφωνη ή τρίφωνη οπότε οι μουσικές γραμμές μπορούν να μοιραστούν σχετικά εύκολα σε αντίστοιχα όργανα όπως φλάουτο, βιολί, κιθάρα, μεταλλόφωνο, βιολοντσέλο, ακκορντεόν, με μικρές τροποποιήσεις ή προσθήκες ανάλογα με τη φαντασία του κάθε δασκάλου.

Με το σκεπτικό λοιπόν αυτό, το βιβλίο απευθύνεται εκτός από τους νέους πιανίστες και σε ένα ευρύ κοινό εκπαιδευτικών και δασκάλων πιάνου, σπουδαστών άλλων οργάνων, ερασιτεχνών ή αυτοδίδακτων μουσικών κάθε ηλικίας που αναζητούν ένα ψυχαγωγικό ρεπερτόριο για σόλο όργανο, ντουέτα ή μικρά σύνολα μέσα από απλές διασκευές.Τα τραγούδια που περιέχει αυτό το τεύχος είναι:

1.Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
2. Κοντέσσα Εστερχάζυ
3. Ο κυρ Αντώνης
4. Ξημερώνει
5. Άστρο της Ανατολής
6. Το τριαντάφυλλο
7. Αγάπη μέσα στην καρδιά
8. Μες σ'αυτή τη βάρκα
9. Θαλασσοπούλια μου
10. Χάρτινο το φεγγαράκι
11. Έχω ένα μυστικό
12. Η μικρή Ραλλού

Δείτε τα περιεχόμενα και ένα απόσπασμα του βιβλίου:

ISBN
979-0-801151-16-2

Εκδόσεις
Fagottobooks

Γλώσσα
Αγγλικά, Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2008

Σελίδες
64

Διαστάσεις
22x32

Κωδικός "Εύδοξος"
59360526

Σχετικά προϊόντα