Το αλφαβητάρι της κιθάρας

Δέλιος AναστάσιοςΚακάρας Ιωάννης
€ 28,80   € 25,92 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Μέθοδος εκμάθησης κιθάρας μέσα από γνωστές και ευχάριστες μελωδίες, με όμορφα σκίτσα και φιλοτεχνημένη με μεράκι και φαντασία για παιδιά.

«Το αλφαβητάρι της κιθάρας» είναι μια μέθοδος κλασικής κιθάρας και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές ηλικίας 6 - 12 ετών, που για πρώτη φόρα έρχονται σε επαφή με την κιθάρα. Αρχικά γίνεται η γνωριμία του μαθητή με το μουσικό όργανο. Στη συνέχεια δίνονται οι πρώτες γνώσεις θεωρίας της μουσικής μέσα από ευχάριστες μελωδίες, άλλες γνωστές και άλλες πρωτότυπες, σταδιακά αυξανόμενης δυσκολίας.

Ένα παιδί που αρχίζει να γνωρίζει τον κόσμο της κιθάρας, μαγεύεται ενδεχομένως από την ερμηνεία ενός έμπειρου κιθαρίστα και θαυμάζει την δεξιοτεχνία του, δίχως όμως να φανταστεί τις ώρες μελέτης που έχουν προηγηθεί μέχρι να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για την εκμάθηση της κιθάρας, όπως και κάθε μουσικού οργάνου, η μεθοδική διδασκαλία της κατάλληλης τεχνικής είναι αναγκαία συνθήκη για την αποφυγή συναισθημάτων απογοήτευσης από τον "μικρό μουσικό" και ιδιαίτερα στα πρώτα του βήματα. Σύμμαχός του η συστηματική ενασχόλησή του. Ας μη ξεχνάμε ότι μητέρα της μάθησης είναι η επανάληψη. Η τέχνη, εξάλλου, προϋποθέτει πρωτίστως τεχνική.

Περιλαμβάνονται ακόμα ντουέτα με σκοπό τη συνεργασία καθηγητή και μαθητή, ώστε ο μαθητής να εισαχθεί σε μια από τις βασικές αρχές της μουσικής, τη συνεργασία. Τέλος, η πλούσια και πολύχρωμη εικονογράφησή του κάνει ευχάριστη και γοητευτική τη διαδικασία της μάθησης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του μικρού μαθητή και όχι μόνο!

ISBN
W119900104

Εκδόσεις
Φίλιππος Νάκας

Επίπεδο
Για παιδιά

Έτος έκδοσης
2015

Σελίδες
88

Διαστάσεις
29x21

Σχετικά προϊόντα