Φίλοι μουσικόφιλοι

Θεοδωρίδης Νίκος
€ 33,00   € 29,70 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ή και πρωτοσχολικής ηλικίας

Το βιβλίο του δασκάλου/Εκπαιδευτικού-Εμψυχωτή με εκτεταμένο παράρτημα υλικού

Το βιβλίο «Μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα Φίλοι μουσικόφιλοι για παιδιά προσχολικής ή και πρωτοσχολικής ηλικίας» (ΦΜ) αποτελεί μια ανανεωμένη καταγραφή της πολύχρονης πορείας ενός διετούς δημιουργικού εργαστηρίου μουσικής αγωγής και εκπαίδευσης για παιδιά, είτε προσχολικής ηλικίας είτε των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Έχει ως κύριο προσανατολισμό τη δυνατότητα εφαρμογής του μέσα σε ποικίλους χώρους, όπως σε τμήματα εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης ή ωδείων καθώς και σε τάξεις του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού σχολείου.

Στην παρούσα εκδοτική του μορφή περιλαμβάνει δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο (ΦΜ1) αφορά 32 ανοιχτά διδακτικά προσχέδια για την εφαρμογή ενός ετήσιου κατά βάση προγράμματος σε παιδιά προσχολικής ή πρωτοσχολικής ηλικίας, μετά από την απαραίτητη προσαρμογή του από τον εκπαιδευτικό. Η ανοικτότητά του ως αυτοτελές ή όχι πρόγραμμα υποστηρίζεται με επιπλέον ιδέες, προτάσεις και υλικό ώστε να αξιοποιηθούν από τον εκπαιδευτικό για τον εμπλουτισμό του συγκεκριμένου ετήσιου προγράμματος.

Το δεύτερο επίπεδο (ΦΜ2) περιλαμβάνει 32+1 ακόμη προτάσεις μουσικών εργαστηρίων για το δεύτερο έτος, στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός-εμψυχωτής αποφασίσει να εφαρμόσει ένα διετές πρόγραμμα. Ορισμένες ενότητες του δεύτερου έτους -όπως αυτές των Χριστουγέννων, της αποκριάς ή της λήξης του προγράμματος- προσφέρονται για τον εμπλουτισμό και του πρώτου έτους/επιπέδου εφαρμογής.

Σε κάθε περίπτωση, το περιεχόμενο της έκδοσης προορίζεται επίσης και ως βοηθητικό υλικό για το προσωπικό πρόγραμμα κάθε εκπαιδευτικού. Το βασικό υλικό του προγράμματος ΦΜ αποτελεί ένα διδακτικό πακέτο που περιλαμβάνει:

Δείτε και τα 2 μουσικά τετράδια των παιδιών που αφορούν το βιβλίο

Φίλοι μουσικόφιλοι: Μουσικό τετράδιο 1

Φίλοι μουσικόφιλοι: Μουσικό τετράδιο 2

Δείτε τον πίνακα περιεχομένων εδώ και ενδεικτικό απόσπασμα εδώ.

ISBN
978-618-83465-4-3

Εκδόσεις
Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε)

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2020

Σελίδες
398

Διαστάσεις
21x29

Σχετικά προϊόντα