Η συνοπτική Ιστορία της Jazz

Γαβριήλ Άγγελος
€ 19,80   € 17,80 Τιμή με έκπτωση
Άμεσα διαθέσιμο

Ο εικοστός αιώνας υπήρξε αναμφισβήτητα το θέατρο των σημαντικότερων γεγονότων ευρείας κλίμακας που διαμόρφωσε την εικόνα του σύγχρονου κόσμου. Παγκόσμιοι πόλεμοι, κοινωνικοοικονομικέ συγκρούσεις και ανακατατάξεις, πρωτόγνωρα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα, οδήγησαν στην δημιουργία καινούριων νοοτροπιών και αισθητικών αντιλήψεων. Οι τέχνες και ειδικότερα η μουσική - ως εκδήλωση της ανθρώπινης δημιουργικότητας απόλυτα εξαρτώμενης από τις υπόλοιπες παραμέτρους του ιστορικού γίγνεσθαι - δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το προσκήνιο των γεγονότων. Οι πρωτοποριακές και επαναστατικές τάσεις της μουσικής του εικοστού αιώνα αποτελούν πλέον ένα καινούριο και σημαντικό κεφάλαιο έρευνας και μελέτης, τόσο από καθαρά μουσικό όσο και από μουσικολογικό, ιστορικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.

Το σπουδαιότερο μουσικό κληροδότημα του αιώνα που έφυγε, είναι η δημιουργία ενός νέου κώδικα μουσικής επικοινωνίας, ενός καινούργιου μουσικού είδους εντελώς διαφορετικού από ότι γνωρίζαμε μέχρι τότε. Γύρω στις αρχές του 1900 άρχισε να γράφεται στις ΗΠΑ το ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας της μουσικής που φέρει τον τίτλο ''Jazz''.

Η ''Συνοπτική ιστορία της Jazz'' περιγράφει τη γέννηση και εξέλιξη αυτής της μουσικής, ξεκινώντας από τις μακρινές της ρίζες στη Δυτική Αφρική, έως την έλευση της free jazz γύρω στο 1960. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN
978-960-290-667-5

Εκδόσεις
Φίλιππος Νάκας

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2016

Διαστάσεις
21x29

Σχετικά προϊόντα