Θεωρητικό εγχειρίδιο της τζαζ και σύγχρονης μουσικής

Δραγούμης Πέτρος
€45,00
Διαθέσιμο

Ένα απίστευτο βιβλίο-κλειδί για τους καθηγητές και τους μαθητές στην Ελλάδα καθώς όχι μόνο έρχεται να καλύψει κενά και απορίες αλλά να δώσει μια οριστική λύση σε ότι αφορά τη σπουδή της Θεωρίας της Μουσικής.

Από την απαρχή του 20ου αιώνα έκαναν την εμφάνιση τους καινούρια μουσικά ρεύματα, και βαδίζοντας παράλληλα με την εξέλιξη της κλασικής μουσικής δημιούργησαν έναν πολύ ενδιαφέρον από πλευράς δημιουργίας, καινοτομίας και πολυπολιτισμικότητας αιώνα.

Από το ragtime, το blues, τη jazz, στο rock'n'roll, την avant-garde, και το fusion, οι μουσικοί έδειξαν ανεξάντλητη δημιουργικότητα και ελευθερία στη σκέψη. Αυτήν την εξελικτική πορεία προσπαθεί να συγκεράσει αυτό το βιβλίο και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη μέθοδο μελέτης, κατανόησης και διδασκαλίας των κανόνων ενός αιώνα μουσικής δημιουργίας. Στην ανάπτυξη της ύλης είναι φανερή η παρουσία και η επιρροή της κλασικής μουσικής, επάνω στην οποία στηρίχτηκε η ανάπτυξη καοινούριων ρευμάτων αλλά και η καινούρια ματιά και διαφορετική προσέγγιση της jazz θεωρίας και αρμονίας, καθώς και των συναφών στυλ, τα οποία προήλθαν από τις ανησυχίες των κατά περιόδους πρωτοπόρων μουσικών και συνθετών.

Η επαφή των δυο σημαντικών στυλ έγινε πιο κοντινή πρώτα την εποχή του ιμπρεσιονισμού, μέσα από τα έργα μεγάλων κλασικών συνθετών, όπως οι Debussy, Ravel, Messiaen, Stravinsky, Gershwin, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μουσικά στοιχεία και κανόνες όμοιους με αυτούς που χρησιμοποίησε μεταγενέστερα, και στήριξε επάνω τους την εξέλιξη της η jazz μουσική , και αργότερα με την προσπάθεια τους Gunther Schuller, ο οποίος δημιούργησε μέσα από συνθέσεις και συγράμματα το συγκερασμό των δύο στυλ, ονομάζοντας αυτήν την προσπάθεια Third Stream (Τρίτο Ρεύμα).

Η ύλη του βιβλίου φιλοδοξεί να καταδείξει όλα αυτά τα στοιχεία μέσα στο πέρασμα των χρόνων, και την εφαρμογή τους μέχρι και το σήμερα, δίνοντας στον σύγχρονο μουσικό ένα σταθερό και ολοκληρωμένο θεωρητικό εγχειρίδιο γνώσης και διδασκαλίας.

Ο Πέτρος Δραγούμης, ζει και εργάζεται ως καθηγητής μουσικής, ενώ είναι ενεργός καλλιτέχνης στο Σικάγο. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα, έρευνας, γνώσης, εμπειρίας και διδασκαλίας πολλών ετών και καλύπτει με απόλυτη εγκυρότητα τη Θεωρία της μουσικής όπως έχει διαμορφωθεί από την εποχή της κλασικής μουσικής έως σήμερα.

Δείτε απόσμασμα του βιβλίου εδώ.

ISBN
978-618-5178-07-9

Εκδόσεις
Cambia

Έτος έκδοσης
2018

Σελίδες
288

Διαστάσεις
21x29

Σχετικά προϊόντα