Παιδικά τραγούδια

Τσαλαχούρης Φίλιππος
€ 18,00   € 16,20 Τιμή με έκπτωση
Εξαντλημένο

Από τα πρώτα χρόνια που άρχισα να γράφω μουσική με απασχόλησε η ιδέα της σύνθεσης κομματιών για παιδιά. Η εικόνα παιδιών που τραγουδούν, είναι ίσως, η μαγικότερη στον κόσμο της μουσικής. Τα πρώτα κομμάτια γράφτηκαν το 1989... είκοσι χρόνια πριν...

Η ποίηση των Δροσίνη, Βιζυηνού, Παπαντωνίου και Χρηστοβασίλη με βοήθησε να ανασύρω από τη μνήμη μου ευαισθησίες που είχα απομονώσει μαζί με τις εικόνες και τις μυρωδιές των πρώτων σχολικών μου χρόνων.

Η συλλογή των επεξεργασμένων δημοτικών τραγουδιών δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμεύσει ως υλικό για τη μελέτη του συστήματος Kodaly. Οι αυθεντικές μελωδίες αναζητήθηκαν στις συλλογές δημοτικών τραγουδιών του Samuel Baud - Bovy και του Γεωργίου Παχτίκου. Επέλεξα μελωδίες από τα Δωδεκάνησα και τη Μικρά Ασία, περιοχές απ' όπου "κρατά" η οικογένειά μου.

Δεν κρύβω τη συγκίνηση μου όταν ακούω παιδιά να τραγουδούν τα τραγούδια μου. Με μόνη την πεποίθηση πως προσπάθησα με όλες μου τις γνώσεις και τις δυνάμεις θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση αυτή.

Φίλιππος Τσαλαχούρης

ISBN
Μ-801150-33-2

Εκδόσεις
Orpheus

Γλώσσα
Ελληνικά

Σελίδες
80

Διαστάσεις
21x29

Σχετικά προϊόντα