Η τέχνη της φλογέρας: Ανθολόγιο μελωδιών για φλογέρα 1, 2

Σακελλαρίου Νικόλαος
€ 40,00   € 28,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Ελληνικά Παραδοσιακά Τραγούδια και Χοροί Παραδοσιακές Μουσικές του Κόσμου για Solo Φλογέρα Soprano, Alto, Sopranino

Τα δυο βιβλία αποτελούν μια πρόταση ρεπερτορίου για φλογέρα, αφενός με τραγούδια και σκοπούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και αφετέρου από μουσικές του κόσμου, όμορφες μελωδίες, μουσικές εκφράσεις της ψυχής του κάθε λαού.

Οι τρόποι παιξίματος της φλογέρας που προτείνονται στο βιβλίο, όπως η άρθρωση (articulation), οι μελωδικές παραλλαγές (variations), το glissando, αλλά και η παραγωγή μη συγκερασμένων διαστημάτων, παραπέμπουν στην τεχνική του λαϊκού φλογεροπαίκτη. Επίσης, οι προτεινόμενοι δαχτυλισμοί, σε διάφορα «περάσματα», οι αναλύσεις των ornamenti, καθοδηγούν τον αναγνώστη δίνοντας λύσεις σε τεχνικά προβλήματα.

Το ανθολόγιο μελωδιών «Η Τέχνη της Φλογέρας» απευθύνεται σε σπουδαστές ωδείων, μαθητές σχολείων, δασκάλους Μουσικής, επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και σε κάθε φιλόμουσο, με την προσδοκία να αποδειχθεί ένα χρήσιμο μέσο-εργαλείο για την προσέγγιση τόσο της παραδοσιακής μας Μουσικής, όσο και της λαϊκής Μουσικής άλλων λαών. Ελπίζουμε ότι, με την παρούσα εργασία μας, συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό της βιβλιογραφίας για αυτό το γλυκύφθογγο όργανο.

Δείτε τα περιεχόμενα και ένα απόσπασμα του κάθε βιβλίου:

Η τέχνη της φλογέρας: Ανθολόγιο μελωδιών για φλογέρα 1


Η τέχνη της φλογέρας: Ανθολόγιο μελωδιών για φλογέρα 2

ISBN
979-0-801151-66-7d

Εκδόσεις
Fagottobooks

Γλώσσα
Ελληνικά

Επίπεδο
Για αρχάριους

Έτος έκδοσης
2015

Σελίδες
328

Διαστάσεις
21x29

Σχετικά προϊόντα