448 μίλια εκατομμύρια νότες

Σιακκής Μωρίς
€ 15,00   € 13,50 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Αναζητώντας τις ρίζες του σύγχρονου τραγουδιού στον Αμερικανικό νότο

Ένα ταξίδι δεκαετιών στη μουσική συνδυάζεται με ένα ταξίδι 9 ημερών στον αμερικανικό Νότο, αναζητώντας τις ρίζες του σύγχρονου τραγουδιού. Μετά από 40 χρόνια ακούσματα και διαβάσματα, ο Μωρίς Σιακκής περιπλανιέται σε ένα μοναδικό γεωγραφικό τετράγωνο, το οποίο παρήγαγε ένα τεράστιο όγκο τραγουδιών και έβαλε το Νότο στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Μέμφις, Τενεσή. Χελένα, ¶ρκανσω. Κλάρκσντεηλ, Μισισίπι. Μασλ Σόουλς, Αλαμπάμα. Τέσσερις μουσικοί κόμβοι οι οποίοι αποτέλεσαν σημεία αναφοράς στη γέννηση και καθιέρωση του ροκ εν ρολ, συνδέονται σε μια αφήγηση που συνδυάζει οδοιπορικό, ιστορική έρευνα και προσωπικές αναφορές για να καταγράψει ιστορικές τοποθεσίες, να συνδέσει πρόσωπα και καταστάσεις, να περιγράψει ανθρώπινες ιστορίες και να ανακαλύψει πώς γεννήθηκε, μισό αιώνα πριν, η μουσική του σήμερα.


Ο Μωρίς Σιακκής γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Essex και είναι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα στους χώρους του marketing και της επικοινωνίας. Από τα εφηβικά του χρόνια, είναι fan και ιστορικός ερευνητής της σύγχρονης μουσικής. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και το 2008 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο \"Let the rock stories roll: Λονδίνο 1954-2004\". Το διάστημα 2010-2012 έκανε τη σειρά θεματικών εκπομπών ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ στο ΒΗΜΑFM.

ISBN
978-618-81005-0-3

Εκδόσεις
Νεφέλη

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2013

Σελίδες
224

Διαστάσεις
17x24

Σχετικά προϊόντα