Οδοιπορικό στο Πωγώνι

Μακρόπουλος Μιχάλης
€ 10,00   € 9,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Δελβινάκι, Βήσσανη, Πωγωνιανή, Δολό, Καστάνιανη, Κεράσοβο - μερικές δεκάδες χωριά σε μια γωνιά της Ελλάδας, κλεισμένα ανάμεσα σε βουνά - τη Νεμέρτσικα, το Μακρύκαμπο, τη Μουργκάνα. Αλλά και μια χούφτα χωριά πέρα απ' τα σύνορα - η Σωπική, οι Σχωριάδες, η Πολύτσιανη.

Αυτό είναι το Πωγώνι, ένας πανέμορφος τόπος που σιγά σιγά ερημώνει. Μακριά από τις τουριστικές «λεωφόρους», ακόμα κι απ' τις «παρόδους» του τουρισμού, το Πωγώνι διατηρεί ατόφιο το χαρακτήρα του. Σε τούτο το οδοιπορικό, γραμμένο μ' αγάπη, υπάρχουν εκκλησιές, χωριά, βουνά, άνθρωποι· ό,τι μπορεί, από έναν τόπο, να χωρέσει σε λέξεις και φωτογραφίες. Γράφτηκε ως «ανταπόδοση», ως «αντίδωρο» για το δώρο που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τούτος ο τόπος στον γράφοντα. Το δώρο του πλατύ ορίζοντα, των φιλόξενων χωριών, των εκκλησιών που ανθίστανται στο χρόνο, των βουνών που «υποχωρούν ως το σύνορο του ουρανού».

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και σπούδασε βιολογία. Είναι μεταφραστής λογοτεχνίας από τ' αγγλικά και τα γαλλικά. Έχουν εκδοθεί οχτώ βιβλία του για ενηλίκους (ανάμεσά τους τα: Το τέρας κι ο έρωτας, Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 2002· Η μαγική εκδρομή, Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 2005· Το τέλος του ταξιδιού, Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 2006· Η άδεια καρέκλα, Καστανιώτης, 2008). Στο τελευταίο του βιβλίο, Σπουργίτω και Γράχαμ, εκδότης Γιάννης Πικραμένος, 2012, η νουβέλα με τον τίτλο Σπουργίτω εκτυλίσσεται στο Πωγώνι. Έζησε εννιά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία τρία χρόνια ζει στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα κάθε χρόνο στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

Δείτε ένα απόσπασμα του βιβλίου:

ISBN
978-960-6685-51-4

Εκδόσεις
Fagottobooks

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2013

Σελίδες
92

Διαστάσεις
14x21

Σχετικά προϊόντα