Τραγούδια από την παράσταση «ήταν ένα μικρό χαρτάκι»

Νικόλας Τσαφταρίδης
+ CD
€ 18,00   € 16,20 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Είναι μια συλλογή από 16 παιδικά τραγούδια τα οποία γράφτηκαν για να επενδύσουν μουσικά την παράσταση κουκλοθέατρου της Αντιγόνης Παρούση. Τα τραγούδια αυτά αποτελούν ένα σύνολο από διαφορετικά είδη και μουσικά ιδιώματα

Κάθομαι πάνω στις πρώτες λέξεις, με ταξιδεύουνε στα χρόνια πίσω τα παλιά σ' ένα γραφείο με παλιά αντικείμενα. Εκεί βρίσκεται ο φοβερός παππούς, ο ήρωας της πρώτης σελίδας, και στεγνώνει το μελάνι.
Βιάζομαι να ξεφυλλίσω όλο το βιβλίο, να τα δω όλα, γλιστράω από τη μια σελίδα στην άλλη, περνάω γρήγορα τη σελίδα του χαρτοκόπτη -μη με ρωτήσετε γιατί- καθυστερώ κοντά στη γλυκιά μαμά χαρτοπετσέτα, και με ξεσηκώνει η μουσική που συνοδεύει το ρολό της κουζίνας.

Λέω να τεντώσω ένα άσπρο πανί, μια λάμπα στο πίσω μέρος ...μικρές χάρτινες φιγούρες στερεωμένες σε ξυλάκια να κινούνται αέρινα, να μικραίνουν και να μεγαλώνουν, μια να εμφανίζονται και μια να χάνονται... Είναι η ώρα που σκοτεινιάζει... Θέλω να δω το πεφταστέρι, να κάνω και εγώ μια ευχή.

Πατάω στις μύτες των ποδιών, σιγοτραγουδώντας.
Λίγη κόλλα από αλεύρι. Κι ένα σπάγκο μακρύ και γερό. Δύο πηχάκια σταυρώνεις.
Σκουλαρίκια τους βάζεις. Κι αποκτάς έναν χαρταετό. Θ' ανεβούμε ψηλά στ' αστέρια
Θα πετάξουμε στο φεγγάρι
Έφτασα στην τελευταία σελίδα. Αναρωτιέμαι μήπως το ταξίδι δεν τελείωσε, αλλά αρχίζει τώρα μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού των μικρών δημιουργών στους οποίους απευθύνεται.

ISBN
M-901303904

Εκδόσεις
Νήσος

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2004

Σελίδες
48

Διαστάσεις
28x21

Σχετικά προϊόντα