Πάω πιάνο

Τσεσμελή - Οδατζίδη Ευτυχία
€ 25,00   € 22,50 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Δημιουργικές διαθεματικές δραστηριότητες – Παιχνίδια στο πιάνο – Ιδέες για δημιουργικό μάθημα – Ακουστικές ασκήσεις.

Το βιβλίο «Πάω Πιάνο» έχει σχεδιαστεί για τα παιδιά που μόλις πριν λίγο καιρό έμαθαν να κρατάνε το μολύβι, την ξυλομπογιά και τον μαρκαδόρο. Τα μικρά τους χεράκια χρωματίζουν, κυκλώνουν, τραβάνε γραμμές και γράφουν τους πρώτους τους αριθμούς και τα πρώτα τους γράμματα. Ήρθε ο καιρός να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική σημειογραφία και με το δημοφιλέστερο μουσικό όργανο, το πιάνο!

Το βιβλίο περιέχει ασκήσεις προγραφής και προμαθηματικές έννοιες, οι οποίες σχετίζονται με τα σύμβολα της μουσικής γραφής. Τα ακουστικά παιχνίδια, που είναι απαραίτητο να κάνουν σε αυτή την ηλικία, βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν μία διά βίου σχέση με τη Μουσική. Περιέχει ασκήσεις ταύτισης ρυθμού, τις οποίες λύνουν τα παιδιά με ευκολία, νιώθοντας αυτοπεποίθηση και συνεπώς θετική στάση για το μουσικό όργανο που έχουν επιλέξει.

Οι καρτέλες που έχουν νότες χωρίς να είναι στο πεντάγραμμο (pre-staff notes) έχουν στόχο να βοηθήσουν το παιδί να μάθει τις αξίες των φθογγοσήμων και να εξοικειωθεί με τη δαχτυλοθεσία, προτού εισαχθεί στην ανάγνωση των νοτών μέσα και έξω από το πεντάγραμμο.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί στα μαθήματα πιανιστικής προπαιδείας αλλά και στο σπίτι μαζί με τους γονείς, περνώντας ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους με τα παιδιά.

ISBN
978-618-5368-70-8

Εκδόσεις
Έαρ

Γλώσσα
Ελληνικά

Επίπεδο
Για παιδιά

Έτος έκδοσης
2023

Σελίδες
120

Εξώφυλλο
Σκληρό Εξώφυλλο

Διαστάσεις
21x28

Σχετικά προϊόντα