Μανώλης Χιώτης: Ο μάγκας που έβαλε κολόνια στο τραγούδι

Κασίτας Αντώνης
+ DVD
€ 20,00   € 18,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Περιέχει DVD με το όμοτιτλο ντοκιμαντέρ

Μανώλης Χιώτης, ο μεταρρυθμιστής, ο μάγκας, ο θρύλος. Το να προσεγγίσει κανείς μια προσωπικότητα, έναν μουσικό του βεληνεκούς του σήμερα, σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του, αποτελεί εγχείρημα πολύ δύσκολο, ειδικά όταν, εκτός από λίγα σκόρπια πράγματα, δεν έχει γραφτεί ουσιαστικά τίποτε γι' αυτόν. Το λαϊκό τραγούδι, η αιχμή του δόρατος του πολιτισμού σ' αυτό τον τόπο, κομμάτι από την ψυχή του κόσμου, αναλύεται μέσω του μεταρρυθμιστή Μανώλη Χιώτη, και ο Μανώλης Χιώτης βιογραφείται και αναλύεται μέσα από το λαϊκό τραγούδι, αφού όλη η ζωή του ήταν συνυφασμένη με αυτό.

Το να προσεγγίσεις σήμερα μία προσωπικότητα, έναν μουσικό, του βεληνεκούς του, σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του, είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, όταν στην ουσία δεν έχει γραφτεί τίποτα για’ αυτόν, παρά λίγα σκόρπια πράγματα. Ο Μανώλης Χιώτης ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα μουσικά δρώμενα που συνέβησαν στον τόπο μας για μισόν αιώνα, όση ήταν και η διάρκεια της ζωής του.

Το λαϊκό τραγούδι, η αιχμή του δόρατος του πολιτισμού σ’ αυτόν τον τόπο, κομμάτι από την ψυχή του κόσμου, αναλύεται μέσω του μεταρρυθμιστή Μανώλη Χιώτη και ο Μανώλης Χιώτης βιογραφείται και αναλύεται μέσα στο λαϊκό τραγούδι, αφού όλη η ζωή του ήταν συνυφασμένη με αυτό.

Νομίζω, ότι μόνο με την προσέγγιση και ανάλυση των ιστορικών και κοινωνικών καταστάσεων του 20ου αιώνα, με τα τόσα ιστορικά γεγονότα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα. Το βιβλίο και το ντοκιμαντέρ σε μία σχέση αλληλοσυμπλήρωσης.

Περιέχει βιογραφία, φωτογραφίες, δισκογραφία, συνεντεύξεις, ταινία-αφιέρωμα διάρκειας 110 λεπτών

ISBN
978-960-6750-35-9

Εκδόσεις
ΚΨΜ

Έτος έκδοσης
2009

Σελίδες
216

Εξώφυλλο
Χαρτόδετο

Διαστάσεις
22x19

Σχετικά προϊόντα