Filoguitar

Χριστόφιλος Ιωάννης
€ 13,35   € 12,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Μέθοδος της κιθάρας - Ισπανικό σύστημα

Το τόσο ωραίο και γλυκό μουσικό όργανο που λέγεται ΚΙΘΑΡΑ έχει τη δύναμη να μαγνητίζει αυτούς που το αγγίζουν. Έχει τόση ευαισθησία, τόση απαλότητα και προσφέρει τόση συντροφιά παίζοντάς το που σε κάνει εντελώς δικό του, εφ' όσον φυσικά έχει ο καθένας την ικανότητα να το κατακτήσει.

Η εκμάθηση του οργάνου αυτού είναι δύσκολη για ορισμένους που δεν το μελετούν τόσο, όσο χρειάζεται ή που το μελετούν λανθασμένα από διάφορα βιβλία ή που δεν το μελετούν από την αρχή με εύκολο τρόπο και με ευχάριστες μελωδίες, για να τους κάνει κτήμα του.

Όσο ωραίο όργανο κι αν είναι όταν η αρχή γίνει κάτω από ανιαρές συνθήκες, ο μαθητευόμενος εκτελεστής του το εγκαταλείπει. Προσπάθησα διδάσκοντάς το να το απλουστεύσω και να βρω τις κατάλληλες εύθυμες μελωδίες ώστε ο μαθητής να το αγαπήσει τόσο, όσο του αξίζει. Τις απλουστεύσεις αυτές και τις κατάλληλες εύθυμες μελωδίες τις είχα συγκεντρώσει ώσπου απεφάσισα να τις γράψω στην παρούσα μέθοδό μου, για να τις πάρουν οι δάσκαλοι της ΚΙΘΑΡΑΣ ή οι επιθυμούντες να μελετήσουν μόνοι τους. Πάντως δεν συνιστάται η μέθοδος αυτή χωρίς δάσκαλο. Είμαι δε σίγουρος, ότι η παρούσα μέθοδος θα ξεκουράζει το δάσκαλο διδάσκοντάς την, καθώς και το μαθητή που θα τη μελετά με ευχαρίστηση. Κάθε νέα δυσκολία που συναντούμε, αναλύεται με τη θεωρία της Μουσικής και την εφαρμογή της στην ΚΙΘΑΡΑ.

Ο τρόπος κρούσης των χορδών και η πίεση των δακτύλων στο βραχίονα της κιθάρας γίνεται με απόλυτη ακρίβεια κατά το Ισπανικό σύστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες των μεγάλων μας Ισπανών δασκάλων F. TARREGA και A. SEGOVIA. Έτσι ανοίγεται ένας μεγάλος και σωστός δρόμος για τον κιθαριστή σε τρόπο ώστε να κατορθώσει να μελετήσει τα δύσκολα βιβλία, για να εισχωρήσει πιο βαθιά στο μαγικό κήπο της Κιθαριστικής Μουσικής.

Τώρα για τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της μεθόδου μου οφείλω να ομολογήσω, ότι οι τελευταίοι μου κριτές θα είστε σεις οι δάσκαλοι, οι μαθητές.

ISBN
Μ-9013044-0-6

Εκδόσεις
Music Lovers

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2019

Σελίδες
112

Διαστάσεις
23x32

Σχετικά προϊόντα