Κάρτες ρυθμού και μελωδίας Boomwhackers (χρωματικό σετ)

€24,90
Διαθέσιμο

Μαγνητικές κάρτες που ενισχύουν τη διδασκαλία της μουσικής με τα Boomwhackers. Εισαγάγετε τα Boomwhakers στην τάξη σας με τις πολύχρωμες μαγνητικές κάρτες ρυθμού και μελωδίας. Οι μαθητές θα μπορέσουν να παίξουν τους μουσικούς σωλήνες χωρίς να χρειάζεται καμία γνώση σχετικά με τη μουσική σημειογραφία.

Τοποθετήστε τις κάρτες στον πίνακα και μετρήστε το ρυθμό δυνατά μπροστά στην τάξη. Τα παιδιά θα ξέρουν τη σειρά τους απλά κοιτάζοντας τη θέση του χρώματος τους στον πίνακα.

Περιέχει:

- 40 κάρτες με χρωματική αντιστοιχία με το χρωματικό σετ Boomwhackers
- Μέγεθος: 8x8 εκ.

Τρόπος χρήσης σε συνδυασμό με το διατονικό σετ:

(1) Τοποθετήστε τις κάρτες ρυθμού (κάρτες με νούμερα και κενές) στην πάνω σειρά ανάλογα με το ρυθμικό σχήμα και τις υποδιαιρέσεις του π.χ.

Ρυθμός 4/4 με χτυπήματα σε όγδοα:

Κάρτα με αρίθμηση 1 – Κενή κάρτα - Κάρτα με αρίθμηση 2 – Κενή κάρτα - Κάρτα με αρίθμηση 3 – Κενή κάρτα - Κάρτα με αρίθμηση 4 – Κενή κάρτα. Αυτό το σχήμα μπορούμε να το διαβάσουμε ρυθμικά σαν Ένα - Και - Δύο - Και - Τρία – Και - Τέσσερα - Και (επιστρέφοντας πάλι στο 1 στο πέρας του μέτρου ή συνεχίζοντας προσθέτοντας κάρτες).

(2) Τοποθετήστε τις χρωματιστές κάρτες μελωδίας κάτω από τη σειρά του ρυθμού ώστε κάθε νότα-χρώμα να βρίσκεται στη σωστή της ρυθμική θέση σε αντιστοιχία με το ρυθμικό μοτίβο που θέσαμε στην αρχή. Κάθε νότα-χρώμα στοιχίζεται στη δική της σειρά έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να την διαβάσουν εύκολα. Για παράδειγμα: Μια μελωδία με 3 σωλήνες χωρισμένους σε 3 ομάδες (1η ομάδα κόκκινος σωλήνας, 2η ομάδα κίτρινος σωλήνας, 3η ομάδα πράσινος σωλήνας) θα έπρεπε να στοιχηθεί έτσι:

  • Ρυθμικό σχήμα
  • Ομάδα 1 (τοποθετούμε τις κόκκινες κάρτες)
  • Ομάδα 2 (τοποθετούμε τις κίτρινες κάρτες)
  • Ομάδα 3 (τοποθετούμε τις πράσινες κάρτες)

Εναλλακτικά μπορείτε αντί να χωρίσετε κάθε χρώμα σε κάθε σειρά να στοιχίσετε κάθε μέτρο το ένα κάτω από το άλλο. Για παράδειγμα μια μελωδία με 4 μέτρα θα έπρεπε να στοιχηθεί έτσι:

  • Ρυθμικό σχήμα
  • Μέτρο 1 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)
  • Μέτρο 2 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)
  • Μέτρο 3 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)
  • Μέτρο 4 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)

(3) Δοκιμάστε διάφορα ρυθμικά και μελωδικά σχήματα ή ακόμα αφήστε τους μαθητές σας να φτιάξουν την δική τους σύνθεση τοποθετώντας μόνοι τους τις κάρτες ρυθμού και μελωδίας.

Κωδικός
96-1-49-0241

Σχετικά προϊόντα