Κάρτες ρυθμού και μελωδίας

€25,80
Εξαντλημένο

Μαγνητικές κάρτες που ενισχύουν την διδασκαλία της μουσικής με τα Boomwhackers. Εισαγάγετε τα Boomwhakers στην τάξη σας με τις πολύχρωμες μαγνητικές κάρτες ρυθμού και μελωδίας. Οι μαθητές θα μπορέσουν να παίξουν τους μουσικού σωλήνες χωρίς να χρειάζεται καμία γνώση σχετικά με τη μουσική σημειογραφία. Τοποθετήστε τις κάρτες στον πίνακα και μετρήστε το ρυθμό δυνατά μπροστά στην τάξη. Τα παιδιά θα ξέρουν τη σειρά τους απλά κοιτάζοντας τη θέση του χρώματος τους στον πίνακα.

Περιέχει:

- 64 κάρτες με χρωματική αντιστοιχία με το διατονικό σετ Boomwhackers
- 10 κάρτες ρυθμού
- 12 λευκές κάρτες
- Οδηγίες χρήσης
- Μέγεθος: 8x8 εκ.

Τρόπος χρήσης:

(1) Τοποθετήστε τις κάρτες ρυθμού (κάρτες με νούμερα και κενές) στην πάνω σειρά ανάλογα με το ρυθμικό σχήμα και τις υποδιαιρέσεις του π.χ.

Ρυθμός 4/4 με χτυπήματα σε όγδοα:

Κάρτα με αρίθμηση 1 – Κενή κάρτα - Κάρτα με αρίθμηση 2 – Κενή κάρτα - Κάρτα με αρίθμηση 3 – Κενή κάρτα - Κάρτα με αρίθμηση 4 – Κενή κάρτα. Αυτό το σχήμα μπορούμε να το διαβάσουμε ρυθμικά σαν Ένα - Και - Δύο - Και - Τρία – Και - Τέσσερα - Και (επιστρέφοντας πάλι στο 1 στο πέρας του μέτρου ή συνεχίζοντας προσθέτοντας κάρτες).

(2) Τοποθετήστε τις χρωματιστές κάρτες μελωδίας κάτω από τη σειρά του ρυθμού ώστε κάθε νότα-χρώμα να βρίσκεται στη σωστή της ρυθμική θέση σε αντιστοιχία με το ρυθμικό μοτίβο που θέσαμε στην αρχή. Κάθε νότα-χρώμα στοιχίζεται στη δική της σειρά έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να την διαβάσουν εύκολα. Για παράδειγμα: Μια μελωδία με 3 σωλήνες χωρισμένους σε 3 ομάδες (1η ομάδα κόκκινος σωλήνας, 2η ομάδα κίτρινος σωλήνας, 3η ομάδα πράσινος σωλήνας) θα έπρεπε να στοιχηθεί έτσι:

  • Ρυθμικό σχήμα
  • Ομάδα 1 (τοποθέτουμε τις κόκκινες κάρτες)
  • Ομαδα 2 (τοποθέτουμε τις κίτρινες κάρτες)
  • Ομαδα 3 (τοποθέτουμε τις πράσινες κάρτες)

Εναλλακτικά μπορείτε αντί να χωρίσετε κάθε χρώμα σε κάθε σειρά να στοιχίσετε κάθε μέτρο το ένα κάτω από το άλλο. Για παράδειγμα μια μελωδία με 4 μέτρα θα έπρεπε να στοιχηθεί έτσι:

  • Ρυθμικό σχήμα
  • Μέτρο 1 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)
  • Μέτρο 2 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)
  • Μέτρο 3 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)
  • Μέτρο 4 (όλα τα χρώματα στη σωστή τους ρυθμική σειρά)

(3) Δοκιμάστε διάφορα ρυθμικά και μελωδικά σχήματα ή ακόμα αφήστε τους μαθητές σας να φτιάξουν την δική τους σύνθεση τοποθετώντας μόνοι τους τις κάρτες ρυθμού και μελωδίας.

Κωδικός
97-1-49-0151

Σχετικά προϊόντα