Η Τεχνική της Κιθάρας 4

Μπουντούνης Ευάγγελος
€ 20,00   € 18,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Συζεύξεις

Δύο είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να μελετάμε την τεχνική των συζεύξεων, α) Για να δυναμώσουν τα δάκτυλα. β) Για να υποχρεώσουν το αριστερό χέρι να πάρει μια σωστή θέση πάνω στην ταστιέρα.

Ανιούσες συζεύξεις
Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση που θα συμβούλευα κάποιον να σηκώνει τα δάκτυλα αρκετά ψηλά, ώστε να πέφτουν στις χορδές με μεγάλη φόρα και δύναμη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ακούγονται οι νότες πιο καθαρά και πιο δυνατά.

Κατιούσες συζεύξεις
Για να παιχτεί σωστά μια τέτοιου είδους σύζευξη πρέπει:
α) Να τοποθετούμε εκ των προτέρων και τα δύο δάκτυλα που μας χρειάζονται, εκτός βέβαια αν η δεύτερη νότα είναι ανοιχτή χορδή.
β) Η κίνηση του δακτύλου που εκτελεί τη σύζευξη να γίνεται προς τα κάτω, να σταματά στη γειτονική χορδή και να σηκώνεται αυτόματα για να την επαναλάβει ή για να μετακινηθεί κάπου αλλού. Η ίδια ακριβώς κίνηση γίνεται και στις συζεύξεις της πρώτης χορδής.
γ) Το δάκτυλο που δέχεται τη σύζευξη να κρατάει αντίσταση και να μην παρασύρεται προς τα κάτω από το δάκτυλο που την εκτελεί.

Μικτές συζεύξεις
Δεν είναι τίποτε άλλο από το συνδυασμό των δύο προηγούμενων ειδών. Σ' αυτή την κατηγορία συναντάμε μια μεγάλη ποικιλία συνδυασμών από τρεις και παραπάνω δεμένες νότες.

ISBN
979-0-69151-171-8

Εκδόσεις
Παπαγρηγορίου - Νάκας

Γλώσσα
Αγγλικά, Ελληνικά

Σελίδες
52

Σχετικά προϊόντα