Η Τεχνική της Κιθάρας 10

Μπουντούνης Ευάγγελος
€ 20,00   € 18,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Τενούτες

Η βάση της μελέτης των εγχόρδων με δοξάρι είναι οι "Tenutes". Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός αφού έχουν σκοπό να βελτιώσουν τη σταθερότητα, τη χαλαρότητα και τον έλεγχο του δοξαριού που έχει σαν αποτέλεσμα έναν ήχο καθαρό, γεμάτο, λαμπερό, ποιοτικό, ομοιογενή και ελεγχόμενο. Αυτόν ακριβώς το ρόλο έχουν και οι "Tenutes" για την κιθάρα αφού οι τρίχες του δοξαριού για έναν βιολονίστα παίζουν τον ίδιο ρόλο με τα νύχια του δεξιού χεριού για ένα κιθαριστή. Ό,τι δηλαδή έρχεται σε επαφή με τις χορδές για την παραγωγή του ήχου.

Επειδή στην κιθάρα δεν έχουμε την πολυτέλεια του συνεχούς ήχου που έχει το δοξάρι και επειδή η κιθάρα είναι όργανο πολυφωνικό οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

Οι "Tenutes" στα έγχορδα με δοξάρι μελετώνται στις ανοιχτές χορδές. Θα μπορούσε και στην κιθάρα να γίνει το ίδιο, αλλά προτιμήσαμε να παίζονται σε μερικές σχετικά απλές φόρμουλες για να μην "τεμπελιάζει" το αριστερό χέρι.

Οι "Tenutes" να μελετώνται πάντοτε "Tirando" και σε πολλές διαφορετικές ταχύτητες από πολύ αργά έως την ταχύτητα εκείνη που δεν χάνεται ο έλεγχος των χεριών και η καθαρότητα του ήχου.

ISBN
979-0-69151-157-2

Εκδόσεις
Παπαγρηγορίου - Νάκας

Έτος έκδοσης
2006

Σελίδες
36

Εξώφυλλο
Μαλακό

Διαστάσεις
32×23

Σχετικά προϊόντα