10 πρότυπα διαγωνίσματα θεωρίας της μουσικής

Λεβέντης Νικόλαος
€ 9,00   € 8,10 Τιμή με έκπτωση
Εξαντλημένο

Ξεκίνησα τις μουσικές σπουδές μου σχεδόν παράλληλα με την είσοδο στο πανεπιστήμιο, μια σχετικά καθυστερημένη φάση, αν λάβουμε υπόψη τα χρόνια που απαιτούνται για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Έτσι, έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να καλύψω μια αρκετά μεγάλη ύλη. Σ' αυτή τη σύντομη πορεία αναζητούσα τρόπους που θα διευκόλυναν τη μελέτη και θα βοηθούσαν στην εκμάθηση της ύλης των υποχρεωτικών μαθημάτων. Δημιουργούσα λοιπόν διαγωνίσματα σαν αυτά που περιέχονται στο βιβλίο, μαθαίνοντας μέσα από τη δημιουργία τους.

Το παρόν εγχειρίδιο περιέχει δέκα ανακεφαλαιωτικά διαγωνίσματα της ύλης της θεωρίας της μουσικής, την οποία αξιολογώ ως ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα της μουσικής, αφού η θεωρία παραμένει, ως επί το πλείστον, ίδια στα διάφορα μουσικά είδη, αντίθετα από την αρμονία που διαφέρει λόγου χάρη μεταξύ κλασικής και τζαζ μουσικής. Μ' αυτό το σκεπτικό λοιπόν αποφάσισα τα τεστ αξιολόγησης που ακολουθούν, να δουν το φως της δημοσιότητας. Είναι άλλωστε ένα βιβλίο που λείπει από τα ελληνικά δεδομένα.

Δεν πρόκειται για μια εξαντλητική εργασία -αυτό μαρτυρεί και ο μικρός αριθμός τους-, αλλά για μια πρόταση ελέγχου γνώσεων που αντιμετωπίζει το υποχρεωτικό μάθημα της θεωρίας της μουσικής με σεβασμό. Καθότι τα διαγωνίσματα αυτά ανακεφαλαιώνουν την ύλη της θεωρίας, προτείνω να τα δουλέψετε προ της εισαγωγής στο μάθημα της υποχρεωτικής αρμονίας ως μια καλή επανάληψη των βάσεων που χρειάζονται.

Από τον πρόλογο του Νικόλαου Λεβέντη

ISBN
978-960-564-827-5

Εκδόσεις
Οσελότος

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2019

Σελίδες
36

Διαστάσεις
21x28

Σχετικά προϊόντα