Οι τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι

Παρπαρά Χρυσή
€ 15,00   € 13,50 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Χάρτες ακρόασης και προτάσεις διδασκαλίας

Το βιβλίο παραλαμβάνει χάρτες Ακρόασης για όλα τα μέρη του έργου "Οι Τέσσερις Εποχές" του Αντόνιο Βιβάλντι, που δείχνουν σημείο προς σημείο τις εικόνες που περιγράφει η μουσική του συνθέτη με τη σειρά που εμφανίζονται στο μουσικό έργο.

Η εικονογράφηση των χαρτών κάνει εύκολη και ευχάριστη την παρακολούθηση της μουσικής σε μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν χάρτες στους οποίους μπορούν τα ίδια τα παιδιά να ζωγραφίσουν τις εικόνες. Για ορισμένα μέρη των Τεσσάρων Εποχών δημιουργήθηκαν χάρτες σε μορφή παζλ, αλλά και χάρτες κατάλληλοι για φωτοτύπηση και μοίρασμα σε μια τάξη. Το υλικό σχεδιάστηκε για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών (τάξεις 3η – 6η Δημοτικού), αλλά απευθύνεται σε κάθε φιλόμουσο που θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με τις "Τέσσερις Εποχές". Οι Χάρτες Ακρόασης συνοδεύονται από ένα εισαγωγικό κείμενο με οδηγίες για το πώς να τους παρακολουθήσει κανείς ακούγοντας τη μουσική, ιστορικές πληροφορίες για τον Βιβάλντι και την εποχή του και προτάσεις διδασκαλίας που αφορούν στη μουσική, τα εικαστικά και την κίνηση.

Το βιβλίο είναι χρήσιμο σε δασκάλους μουσικής που δουλεύουν στο σχολείο, σε ωδείο ή κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, σε εκπαιδευτικούς που θα ενδιαφέρονταν να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες που αφορούν στη ζωγραφική, στην κίνηση, στο λόγο με αφορμή τα έργα αυτά, σε γονείς που θα θελήσουν ν’ ακούσουν τα έργα μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και σε κάθε λάτρη της μουσικής.

ISBN
978-960-93-9950-0

Εκδόσεις
Ιδιωτική έκδοση

Έτος έκδοσης
2018

Σελίδες
44

Διαστάσεις
21x29

Σχετικά προϊόντα