The soldier's blues

Δυμιώτης Φάνος
€ 30,00   € 27,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Για κλαρινέτο, φαγκότο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά (drum set), βιολί και κοντραμπάσο (2007)

Παρτιτούρα και πάρτες

Έγραψα το έργο The Soldier’s Blues από το καλοκαίρι του 2006 μέχρι τις αρχές του 2007 κατόπιν ανάθεσης από τη Mid-Atlantic Symphony Orchestra. Καθώς το έργο προοριζόταν εξαρχής ως συνοδοιπορικό του έργου του Stravinsky L’histoire du soldat (Η ιστορία του στρατιώτη) και καθώς η ενορχήστρωση είναι πραγματικά ταυτόσημη, αποφάσισα να αποτίσω φόρο τιμής στο αριστούργημα του Stravinskyμε μικρές αναφορές από τις οποίες αντλείται μεγάλο μέρος του θεματικού υλικού.
Ο στρατιώτης του τίτλου δεν είναι φυσικά ένας στρατιώτης με σάρκα και οστά, αλλά μια στενογραφική αναφορά στο έργο του Stravinsky, ενώ με τον όρο «blues» εννοώ την περιστασιακή χρήση των blues κλιμάκων και συνηχήσεων. Δεν ξεκίνησα με στόχο να γράψω ένα πραγματικό κομμάτι blues, αλλά περισσότερο να εξερευνήσω τους απόηχους του είδους. Επίσης, για πρώτη φορά στη μουσική μου χρησιμοποίησα drum set για να διαποτίσω το έργο με την αίσθηση κάποιων τύπων αμερικανικής δημοφιλούς μουσικής.
Στα μέρη Ι και ΙΙΙ χρησιμοποιούνται όλα τα όργανα, ενώ το ΙΙ είναι ουσιαστικά μία cadenza για σόλο βιολί στην οποία είναι πιο έντονη η blues διάσταση. Φάνος Δυμιώτης

ISBN
979-0-801168-02-3

Εκδόσεις
Κέντρο Ελληνικής Μουσικής

Σελίδες
116

Διαστάσεις
24x31

Σχετικά προϊόντα