Η κλασική θεωρία της μουσικής

Διαμαντής Γιώργος
€ 28,50   € 25,70 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Η μουσική εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο κλάδους: τη θεωρία και την πρακτική.
Στη θεωρία ο μαθητής διδάσκεται ό,τι αφορά τη σημειογραφία, τις χρονικές διάρκειες και τις αρχές που διέπουν τις σχέσεις των ήχων μεταξύ τους, με σκοπό να μάθει να γράφει μουσική.
Η πρακτική ασχολείται με την εκτέλεση της μουσικής, έχοντας ως βάση τη μουσική ανάγνωση (solfege).
Η θεωρία της μουσικής που γράψαμε, περιέχει τις απαραίτητες προκαταρκτικές γνώσεις που οφείλει να αποκτήσει ο σπουδαστής της μουσικής. Οι βασικές αυτές γνώσεις προέρχονται από τη διαμόρφωση που έλαβε η μουσική στην εξελικτική της πορεία μέσα στους αιώνες 17ο, 18ο και 19ο (κλασική και ρομαντική περίοδος), όταν στη Δύση κυριάρχησε το αρμονικό τονικό σύστημα.
Το βιβλίο διαιρείται σε τέσσερα μέρη:
- Το πρώτο μέρος πραγματεύεται τα βασικά σημεία της μουσικής γραφής και ό,τι έχει σχέση με τη χρονική διάρκεια των ήχων.
- Το δεύτερο μέρος πραγματεύεται τις σχέσεις που έχουν οι ήχοι μεταξύ τους.
- Το τρίτο μέρος αναφέρεται στην έκφραση της μουσικής κατά την εκτέλεση και δίνονται αρκετοί μουσικοί όροι καθώς και σημεία γραφής δηλωτικά τρόπων έκφρασης.
- Στο τέταρτο μέρος δίνονται συμπληρωματικά στοιχεία σημειογραφίας για την πληρέστερη κατανόηση του τρόπου γραφής και εκτέλεσης της μουσικής, καθώς και βασικά στοιχεία για τα μουσικά όργανα.

ISBN
W399900151

Εκδόσεις
Φίλιππος Νάκας

Έτος έκδοσης
2013

Σελίδες
132

Διαστάσεις
19x27

Σχετικά προϊόντα