Κιθαρόκοσμος 1

Κανάρης Λεωνίδας
€ 30,00   € 27,00 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Πλήρης μέθοδος κιθάρας για αρχάριους

Βασικά χαρακτηριστικά της μεθόδου είναι:

  1. Αναφέρονται όλα τα στοιχεία θεωρίας που χρειάζονται. Εξασκείται ο σπουδαστής συστηματικά σε νότες, αξίες, ρυθμικά σχήματα, διάφορες τεχνικές των δύο χεριών και καταρτίζεται σε θέματα ψυχολογικά - "διανοητικά" που συμβάλλουν στο καλό παίξιμο. Δίνονται διάφορα μουσικά στοιχεία και χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές, ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης, παραδείγματα, φωτογραφίες κ.λπ. Γενικά περιλαμβάνεται ότι χρειάζεται να γνωρίζει ο αρχάριος σπουδαστής.

  2. Είναι σύγχρονη με την έννοια ότι εγκολπώνει όλες τις ευρέως, διεθνώς πλέον, αποδεκτές νέες τεχνικές και απόψεις όπως: η σωστή στάση και θέση χεριών, η σχολαστική δακτυλοθεσία των δύο χεριών με την ευρεία χρήση του α (το οποίο ασκείται σταδιακά), τα διάφορα "κρατήματα", το δίφωνο παίξιμο (που συνήθως παραμελείται), η ευρύτερη χρήση του τιράντο κ.λπ.

  3. Είναι ευχάριστη και παιδαγωγική. Έχει γραφεί σε γλώσσα εύκολα κατανοητή από παιδιά. Στις πολυάριθμες ασκήσεις που έγραψα, προσπάθησα, όπου και όσο ήταν δυνατό, να είναι μελωδικές, χρησιμοποιώντας και σύγχρονα αλλά και ελληνικά ακούσματα. Στις πάνω από 100 μονοφωνικές μελωδίες και τραγούδια που υπάρχουν, έγραψα απλή συνοδεία, για να παιχθεί από τον καθηγητή ή από πιο προχωρημένο σπουδαστή. Έτσι ο αρχάριος σπουδαστής, από πολύ νωρίς λειτουργεί σαν ένας "μικρός μουσικός", συμβάλλοντας σ' ένα ολοκληρωμένο μουσικά αποτέλεσμα.

  4. Διδάσκεται με τη σειρά. Όλα τα επιμέρους θέματα αναπτύσσονται ταυτόχρονα σε "ισόποσες δόσεις" και η διάταξη της ύλης είναι απόλυτα εξελικτική. Κάθε τεχνική προετοιμάζεται και όλα τα θεωρητικά ή τεχνικά στοιχεία θίγονται στο σημείο και στο βαθμό που χρειάζεται.

  5. Υπάρχουν όλες οι απαραίτητες Σπουδές κλασικών συνθετών (πάνω από 20), στα πλαίσια και του επίσημου προγράμματος του Υπουργείου. Καλλιεργείται επίσης το γούστο του σπουδαστή σταδιακά, μέσα από ποικίλα μουσικά ερεθίσματα.

  6. Ορίζονται με ακρίβεια και ταξινομούνται οι τεχνικές, "ξεκαθαρίζει" η λίγο-πολύ διαμορφωμένη κιθαριστική ορολογία

ISBN
978-960-7287-10-6

Εκδόσεις
Σύγχρονη μουσική

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
1995

Σελίδες
224

Διαστάσεις
24x32

Σχετικά προϊόντα