Η διδασκαλία των κλιμάκων στο πιάνο με την τέχνη της δακτυλοθεσίας

Χαρατσή Λιάνα
€ 14,00   € 12,60 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Στο βιβλίο αυτό γίνεται λόγος για τις κλίμακες, τους αρπισμούς και τις συγχορδίες, όπως και για τη δακτυλοθεσία. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι η επιλογή της κατάλληλης δακτυλοθεσίας σε κάθε πιανιστικό έργο είναι βασική προϋπόθεση για ένα τεχνικά άψογο παίξιμο και μια αβίαστη μουσική έκφραση.
Ο σκοπός του είναι να κατανοήσει ο μαθητής τη φυσιολογία του χεριού, τη λειτουργικότητα των δακτύλων και τους βασικούς κανόνες χρήσης των δακτύλων πάνω στο πληκτρολόγιο. Έτσι, θα κατακτήσει τα κλειδιά της δακτυλοθεσίας για μια ευκολότερη εκμάθηση των κομματιών, μια ευχάριστη και άψογη ερμηνεία και μια αβίαστη Prima-Vista.
Τέλος, το βιβλίο αποσκοπεί στην κατανόηση της δακτυλοθεσίας, σύμφωνα με τις μοτιβικές μορφές γραφής κωμματιών, δηλαδή τις διατονικές φιγούρες, τα διαστήματα ( αρμονικά και μελωδικά ), τις συγχορδίες, τους αρπισμούς, τα χρωματικά περάσματα και της επαναλαμβανόμενες νότες. Με αυτόν τον τρόπο, η διδασκαλία των κλιμάκων γίνεται ταυτόχρονα και μια εισαγωγή στην τέχνη της δακτυλοθεσίας στο πιάνο.

ISBN
9790801150677

Εκδόσεις
Orpheus

Επίπεδο
Κατωτέρα

Έτος έκδοσης
2015

Σελίδες
52

Διαστάσεις
21x29

Σχετικά προϊόντα