Ο πατέρας μας DSch

Γκαλίνα-Μαξίμ Σοστακόβιτς
€ 20,29   € 18,30 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μέσα από τις αναμνήσεις του γιου του Μαξίμ και της κόρης του Γκαλίνας

Το ενδιαφέρον μου για τον Σοστακόβιτς, δεν μειώθηκε ποτέ, όπως δεν μειώθηκε και η αίσθησή μου ότι ο Μαξίμ και η Γκαλίνα γνωρίζουν τον Ντμίτρι Ντμιτρίεβιτς όσο κανένας άλλος. Στο τέλος αποφάσισα να γράψω όλα όσα οι φίλοι μου θέλουν να διηγηθούν για τον πατέρα τους.
Έτσι γεννήθηκε αυτό το βιβλίο. Τις αφηγήσεις του γιου και της κόρης του συνθέτη τις συμπλήρωσα με αποσπάσματα από γράμματά του προς το φίλο του Ισαάκ Γκλίκμαν, με αφηγήσεις άλλων προσώπων και με κάποια κομμάτια από την εργασία της Σοφίας Χέντοβα, "Σοστακόβιτς. Η ζωή και το έργο του".
Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούσα να μη συνοδεύσω τις αφηγήσεις του Μαξίμ και της Γκαλίνας με τις δικές μου αναμνήσεις.
Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου μελέτησα πολύ υλικό, το οποίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνδεόταν με την προσωπικότητα του μεγάλου συνθέτη. Σκέφτηκα πολλά γι' αυτόν και τη ζωή του.
Και αν τώρα με ρωτήσουν αν έχω συναντήσει ποτέ μου κάποιον ιδιοφυή άνθρωπο, θα απαντήσω απερίφραστα: "Ναι, γνώρισα τον Ντμίτρι Ντμίτριεβιτς Σοστακόβιτς!"

ISBN
9789608626409

Εκδόσεις
Μουσαίο

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
Απρίλιος 2006

Σελίδες
196

Εξώφυλλο
Μαλακό

Διαστάσεις
21x14

Σχετικά προϊόντα