Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Παπαδάκης Πολ. ΓιώργοςΙατρόπουλος Δημήτρης (εισαγωγή)
€ 39,22   € 35,30 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Ο τραγουδιστής των Ελλήνων

Ένα βιβλίο σταθμός στο έργο του κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή. Μια αναλυτική προσέγγιση σε κάθε σημείο της πορείας του Γρήγορή Μπιθικώτση, συνεργασίες με συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, καθώς και αναλυτική παρουσίαση όλων των τραγουδιών. Φωνητικές αναλύσεις επιλεγμένων τραγουδιών του, ώστε να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης -πέραν των γνωστών γενικών περιγραφών και ιμπρεσσιονιστικών λόγων- πού έγκειται η μοναδικότητα αυτής της ανεπανάληπτης φωνής. Παρουσίαση όλων των δίσκων, με αναλυτικές περιγραφές, αποσπάσματα από συνεντεύξεις ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, μαρτυρίες και άλλα ανέκδοτα αποσπάσματα, αρχειακού υλικού.
Επίσης παρουσιάζονται διαγραμματικά, στατιστικά στοιχεία από όλο το έργο του μεγαλοφυούς ερμηνευτή (είδη ρυθμικής, συνθέτες, στιχουργοί, τραγούδια ανά δεκαετία κ.λπ.), ενώ κατηγοριοποιείται όλη η θεματολογία των τραγουδιών του. Επίσης παρουσιάζεται η συνθετική πλευρά του καλλιτέχνη, ενώ μέσα από ολόκληρες συνεντεύξεις, αλλά και αποσπάσματα από παλαιές δηλώσεις του ιδίου, δίδεται μια ολοκληρωμένη εικόνα της δικής του προσέγγισης μέσα στα χρόνια.
Ακόμα, μέσα από εκτενή αποσπάσματα συνομιλιών του τραγουδιστή με τον συγγραφέα, προσφέρεται στο κοινό η δυνατότητα να γίνει αντιληπτή καλύτερα, η ανθρώπινη πλευρά της προσωπικότητάς του: του θυμόσοφου, αλλά και του σκεπτόμενου ανθρώπου, που με το έργο του, οριοθέτησε την εποχή του και το ελληνικό τραγούδι με μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο, καθιστώντας τον, ως τον επιδραστικότερο ερμηνευτή, όλων των εποχών, στη ελληνική μουσική σκηνή του εικοστού αιώνα.

ISBN
9789606945625

Εκδόσεις
Δρόμων

Έτος έκδοσης
2022

Σελίδες
776

Διαστάσεις
17x24

Σχετικά προϊόντα