Μάρκος Βαμβακάρης

Γιώργoς Χριστοφιλάκης
€ 35,00   € 31,50 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος

Κάθε καινούρια έκδοση είναι στιγμή μοναδική και κάθε έργο έχει την αξία του. Ο "Μύθος Ρεμπέτικος", όμως, είναι μία στιγμή ιδιαίτερη. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται σε μία ενότητα ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Βασίλης Τσιτσάνης. Γνήσιοι, αυθεντικοί δημιουργοί και οι τρεις τους, χάραξαν ο καθένας το δικό του δρόμο, για να συναντηθούν στη διαχρονική έννοια που λέγεται Ελλάδα. Μακριά από αφορισμούς και σκοπιμότητες, το έργο αυτό αποτελεί μία κατάθεση, μια σκιαγράφηση των συνθετών και της εποχής τους. Και οι τρεις επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τον περίγυρο τους, αλλά αυτοί είχαν το μεγάλο χάρισμα: εκφράστηκαν με τα τραγούδια τους και μαζί τους εκφράστηκαν χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες. Στον ιστορικό ιστό, στη συνέχεια του Ελληνισμού, είναι από τους φωτισμένους που άφησαν τη σφραγίδα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τραγούδια τους τραγουδιούνται και σήμερα απ' όλους, νέους και μεγαλύτερους.

Από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα για το "Μύθο Ρεμπέτικο" μέχρι το οριστικό "Τυπωθείτω!", δεν σταμάτησε η αναζήτηση, η έρευνα, η συμπλήρωση. Μία μία συγκεντρώθηκαν οι φωτογραφίες από τις οικογένειες των μεγάλων συνθετών. Κάποιες τις είχαν φυλάξει οι ίδιοι ή μακρινοί συγγενείς, κάποιες διέσωσαν συλλέκτες που αγαπούν το ρεμπέτικο. Το φωτογραφικό υλικό και οι μαρτυρίες ανθρώπων, που έζησαν από κοντά τους καλλιτέχνες και την εποχή τους, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς των κειμένων. Το δημιουργικό δέος του Γιώργου Ζαρκαδάκη συνάντησε τη διεισδυτική, έμπειρη ματιά της Νίτσας Λουλέ-Θεοδωράκη κι αυτή με τη σειρά της το ιερό βίωμα και τον προσωπικό λόγο του Γιώργη Χριστοφιλάκη. Πρώτη φορά βρίσκεται συγκεντρωμένο σε έκδοση όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό για καθέναν από τους τρεις μεγάλους του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού μας. Και στα CD που συνοδεύουν την έκδοση, ακούγονται για πρώτη φορά κάποιες αυθεντικές, σπανιότατες ηχογραφήσεις - προσωπικές στιγμές των δημιουργών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε σήμερα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε το έργο αυτό. Πιστεύουμε ότι ο "Μύθος Ρεμπέτικος" αξίζει να βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι. Για να γνωρίζουμε το παρελθόν, να κατανοούμε το παρόν, να διαμορφώνουμε το μέλλον.

ISBN

Εκδόσεις
Τεγόπουλος/Μανιατέας

Έτος έκδοσης
1997

Σελίδες
194

Διαστάσεις
29x25

Σχετικά προϊόντα