Μουσικοθεραπεία και παιδική επιθετικότητα

Αδαμοπούλου Χριστιάνα
€ 16,50   € 14,85 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Το κίνητρο για την επιλογή τού θέματος του βιβλίου αυτού ήταν σε μεγάλο βαθμό τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν οι γονείς, οι δάσκαλοι ή οι φροντιστές παιδιών πού συμπεριφέρονται με επιθετικό τρόπο.

Στο βιβλίο αυτό, αναδεικνύονται τα ειδικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της κλινικής προσέγγισης της μουσικοθεραπείας πάνω σε ένα αρκετά δύσκολο ζήτημα, της παιδικής επιθετικής συμπεριφοράς. Αρχικά, ορίζεται η επιθετική συμπεριφορά, παρουσιάζεται η επιθετικότητα στο πλαίσιο των συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών,η προκλητική συμπεριφορά και σοβαρές διανοητικές διαταραχές και η χρήση τού όρου “επιθετική συμπεριφορά” στην παρούσα μελέτη. Ακόμα, αναφέρονται τρόποι αντιμετώπισης της παιδική επιθετικότητα μέσα από τη μουσικοθεραπεία, ορίζεται η επιθετικότητα από τη ψυχαναλυτική οπτική και σημειώνετε η συναισθηματική ανάπτυξη και επιθετικότητα στην μουσικοθεραπεία.

Επίσης, γίνετε αναφορά για την επιθετικότητα και τον έλεγχο στη μουσικοθεραπεία, και για την επιθετικότητα,το παιχνίδι και η δημιουργικότητα στη μουσικοθεραπεία. Επιπλέον, παρουσιάζεται η περίπτωση του John, του Leo και της μητέρα τους, οι στόχοι του John και το περιεχόμενο των συνεδριών. Παράλληλα, γίνετε λόγος για τη διερεύνηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της κλινικής πρακτικής στη μουσικοθεραπεία με παιδιά που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, μέσω της μεθοδολογίας, ενός πίνακα που περιέχει κωδικοποιήσεις και θέματα και δίνοντας ένα κίνητρο στο παιδί. Τέλος, αναπτύσσεται ο ρυθμός συνεδρίας, η θετική εμπειρία που διδάσκεται στο παιδί και τρόποι εκτόνωση ενέργειας και ελεύθερης έκφρασης.

Περιεχόμενα

  • Εισαγωγή
  • Ορίζοντας την επιθετική συμπεριφορά
  • Αντιμετωπίζοντας την παιδική επιθετικότητα μέσα από τη μουσικοθεραπεία
  • Μελέτη περίπτωσης: ο John, Ο Leo και η μητέρα τους
  • Διερεύνηση των ποιοτικών χαρακτηστικών της κλινικής πρακτικής στη μουσικοθεραπεία με παιδιά που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά
  • Συμπεράσματα
  • Βιβλιογραφία
ISBN
978-960-7266-74-1

Εκδόσεις
Εκδόσεις Ορφέως

Έτος έκδοσης
2020

Σελίδες
132

Διαστάσεις
21x15

Σχετικά προϊόντα